![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
zapraszam do oceniania mojej pierwszej strony wykonanej w PHP (ale jestem podjarany ![]() Adres: http://justcausesite.pl -------------------- Jeśli pomogłem kliknij na Pomógł
Jeśli nie pomogłem kliknij na Pomógł |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 6 Dołączył: 23.03.2008 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Logo jest niedopracowane - np. u góry koło wybuchu. Poza tym nie ma na nim żadnej nazwy, sloganu ani nic w tym typie. Ogólnie design dość "surowy", ale ja tam i tak patrze na zawartośc
![]() ![]() -------------------- Pracuję na: Apache 2.2.4, MySQL 5.0.20a, PHP 5.3.0
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm... Wymienię co mi się nie podoba najbardziej
![]() - jak poprzednik stwierdził, brzydki layout. Sam co prawda raczej nic wiele lepszego bym nie zrobił, ale wypadało by to jednak dopracować, chociażby z pomocą znajomego grafika - brak raportowania błędów: http://justcausesite.pl/arty.php?id= - dlaczego w doctype deklarujesz XHTML 1.0 Strict, skoro strona nie ma z nim nic wspólnego? Źródło jest delikatnie mówiąc nieciekawe... - nie filtrujesz zmiennych w komentarzach, nie sprawdzasz nawet czy formularz jest wypełniony. XSS: http://justcausesite.pl/czytajwiecej.php?id=3 Jeszcze sporo nauki przed Tobą, chociaż jak na pierwszą stronę to jakoś ujdzie (jest źle, ale nie tragicznie). Sam miałem gorszy start ![]() -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zablokowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
- za duża czcionka
- kiepskie kolory - brzydka grafika, prawie wcale jej nie ma - puste tlo menu - brzydki kod strony + nie ma żadnych Popracuj trochę nad tą stroną bo wymaga naprawdę wielu poprawek. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no, czyli jak zwykle zostałem zjechany..
![]() kod ma tylko 2 bledy.. Ten post edytował conix 25.03.2008, 23:16:40 -------------------- Jeśli pomogłem kliknij na Pomógł
Jeśli nie pomogłem kliknij na Pomógł |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 239 Pomógł: 27 Dołączył: 13.07.2005 Skąd: Jarocin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kod ma tylko 2 bledy.. A może aż. Jak dla mnie strona nieczytelna. Nie mógłbym czytać jej dłuższy czas. Męczy. a to logo aż razi! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat kod ma tylko 2 bledy.. - wystarczy jeden - sam kod to jeden, wielki błąd. Od strony kodu całkowita dyskwalifikacja.Od strony wyglądu także - obejrzyj swoje dzieło w IE 6.0, strona kompletnie się rozpada. Cytat jak zwykle zostałem zjechany.. - a czego się spodziewałeś dając to do oceny? Ja bym się cieszył, że moderator nie wywalił tematu do kosza (wiele razy była dyskusja o pewnym minimalnym poziomie, który powinny spełniać prezentowane tu prace, ze względu na zalew tandety)Ja bym zaczął od jakiegoś kursu HTML+CSS, bo dla webmastera to są podstawy. Nie każdy ma zacięcie graficzne (ja też nie mam), ale dobrze kodować strony można się nauczyć bez problemu, tu nie trzeba zmysłu artysty. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 11:19 |