![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Pisze własną stronne dopiero co poznałem się na obiektach i chcę się spytać czy ten skrypt jest poprawny czy można w nim coś zmienić czy ulepszyć??
Jestem otwarty na wszelką krytykę oprócz ORTOGRAFJ!! ;p Ps. Jest to tylko część sprawdzająca Nick ale chce wiedzieć czy ogólne założenia są dobre np bezpieczeństwo... Wiem ze do tego powinna być dodane sprawdzanie czy w Nicku nie ma Html ale to tyle mojej wiedzy... Ten post edytował Scoout 26.03.2008, 13:01:35 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Jestem otwarty na wszelką krytykę oprucz ORTOGRAFJ!! ;p Wybacz, ale to forum to nie śmietnik. Temat Zamykam dopóki nie wyślesz mi wykazu wszystkich błędów wraz z poprawna formą. Dodatkowo dostajesz moderacje na nowo powstałe tematy. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Błędy poprwaiłem i nadal proszę o pomoc...
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 6 Dołączył: 23.03.2008 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przede wszystkim nazwa klasy nie bardzo odzwierciedla to co ona robi - napisane jest rejestracja a sprawdzasz tam czy nick istnieje, ale nie dodajesz nowego - to nie jest rejestracja. To jest raczej walidowanie danych do późniejszej rejestracji (czy nick nie jest za długi, krótki lub nie istnieje już w bazie). Jeszcze takie moje czepialstwo - nie lubie nazw klas zaczynających się n=od dużej litery
![]() ![]()
a potem
mogę się mylić, ale sprawdzanie czy nick jest za długi chyba nie zadziała. Poza tym skoro już używasz OOP w PHP to zastanów się nad używaniem obiektowego sterownika do bazy danych - ot dla wygody i możliwości późniejszej rozbudowy. Samej stricte obiektowości nie komentuję, ponieważ sam nie czuję się w tej dziedzinie pewnie ![]() -------------------- Pracuję na: Apache 2.2.4, MySQL 5.0.20a, PHP 5.3.0
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:26 |