![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
typowe pole select. I teraz rodzi się problem. Jego wartość zapisywana jest w jakimstam.txt. Pytanie: Czy mozna ta zapisana wartość wczytać ponownie w to pole po ponownym otworzeniu strony?? W zwykłe pole input udało mi się to zrobić a czy w to mozna?? Z góry dziekuje Ten post edytował cedunio 25.03.2008, 14:32:37 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 75 Dołączył: 19.08.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Analogicznie do input'a:
-------------------- Idąc po czyichś śladach, nie zajdziesz ani kroku dalej...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no ale jak mam 20 pozycji w liście rozwijanej to dos kazdej mam cos takiego wstawić??
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 535 Pomógł: 27 Dołączył: 3.05.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Jesli to tablica to walnij petle jesli nie to musisz recznie
|
|
|
![]()
|
|
nie no to nie jest zadna tablica, jak by to recznie zrobić
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 6 Dołączył: 23.02.2008 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesli to tablica to walnij petle jesli nie to musisz recznie nie domysliles się że on nie wie jak ? ![]() sprobuj Kod $plik = fopen('plik.txt', 'r');
$slowo = explode("\r\r", $plik); foreach($slowo as $val) { echo "<option>$val</option>\n"; } -------------------- Sygnaturka comes here.
|
|
|
![]()
|
|
nie domysliles się że on nie wie jak ? ![]() sprobuj Kod $plik = fopen('plik.txt', 'r'); $slowo = explode("\r\r", $plik); foreach($slowo as $val) { echo "<option>$val</option>\n"; } nie widze potrzeby robienia tego w tablicach, sprobuje tak tylko ja ta sama metode do rozdzielenia danych z pliku, i problem rodzi się w tym ze jak wczyta mi ze zaznaczone bylo np. 3 to potem jak to wstawic zeby wybrane bylo pole 3 a nie w pystym <option></option> robic ta wartosc a potem jeszcze razmi sie to 3 pojawi(tak mi sie wydaje) wykminiłem coś takiego: Kod $mie = array('styczeń', 'luty', 'marzec', 'kwiecień', 'maj', 'czerwiec', 'lipiec', 'sierpień', 'wrzesień', 'październik', 'listopad', 'grodzień'); echo " <select name='pole12' id='select3'>"; foreach($mie as $mie){ echo '<option value="'.$mie.'"'.($mie == $exp[11] ? ' selected="selected"' : ''). '>'.$mie.'</option>';} echo '</select>'; na podstawie tematu: temat jednak tam były jakies literówki i nie moge ich wyczaić. Mógłby ktoś spojrzeć na to co zrobiłem i wychwycic błedy bo wszystko się wyświetla gra i trabi ale nie zaznacza wybranego miesiąca z góry thx |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
spox dziala:D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:28 |