![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Serdecznie,
Zastanawiam się czy możliwe jest zliczenie kliknięć kursora myszki w polu wybranego DIVa na stronie? Dokładnie to chodzi mi o to, aby wszystkie kliknięcia w polu wybranego DIVa na stronie były zliczane niezależnie od tego czy użytkownik trafił w jakiś link czy też nie. W jaki sposób mogę dostać informację, że dany użytkownik wykonał klik w danym obszarze DIVa, tak aby później przenieść tą informację do bazy danych? Dziękuję za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można, wystarczy wywoływać onClick jakąś funkcję ( skoro chcesz zapisać wartość do bazy to najlepiej wykorzystać ajax'a ) która po każdym kliknięciu będzie aktualizowała odpowiednią wartość w bazie.
-------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat W jaki sposób mogę dostać informację, że dany użytkownik wykonał klik w danym obszarze DIVa Jeżeli chodzi tobie o zczytanie z dajego polorzenia kursora (x,y) to w js sa narzedzia do ustalenia tego a jeżeli chodzi o div jako całość to mozesz sobie tak jak @Cienki1980 napisał zrobić -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 5.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OK. Tylko powiedzcie mi jeszcze jak odpalić kod php z funkcji OnClick? nie działa ![]() Używając Ajaxa ... linki do artykułów znajdziesz na odpowiednim forum. Masz do wyboru wersje gdzie więcej pisze się w JS .. np AdvAjax Lub wersje gdzie więcej kodu jest po stronie PHP .. np XAJAX To co Ty napisałeś nie da żadnego efektu. -------------------- 404
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 23:47 |