![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2003 Skąd: Lubin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oki. Wiele się mówi o czcionkach, które są dobre na stronę, a które troche mniej, a które wogóle. Tak więc chciałbym zadać wam takie pytanie: Jaką czcionkę preferujecie na stronach, a jakie są przez was raczej niemile widziane
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja staram sie zawsze korzystac z Verdany, jest wyrazna i czytelna, nie lubie na stronach Times New Roman
![]() Jesli nie ma Verdany, to Tahoma, Arial albo Helvetica |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 24.06.2003 Skąd: Wałcz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat Ja staram sie zawsze korzystac z Verdany, jest wyrazna i czytelna, nie lubie na stronach Times New Roman
![]() Jesli nie ma Verdany, to Tahoma, Arial albo Helvetica Ja tu sie zgodze z kolegą tu ma razcej racje, tez najczęściej używam w/w czcionek i z powodzeniem wszystko czytelne i w miare ładnie sie prezentuje. -------------------- Kto wie wszystko? Nikt nie wie wszyskiego! Dlatego trzeba sobie pomagać.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 338 Pomógł: 2 Dołączył: 17.05.2003 Skąd: Kraków , Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jesli jest ma to byc czcionka ktora definiuje w html'u to verdana i arial natomiast jezeli jest to button graficzny albo jakis tyekst przy zdjeciu to moja ulubiona jest minikongo oraz teamspirit
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 335 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja używam Verdana , nie lubie Times ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 8.10.2003 Skąd: Radzionków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zdecydowanie verdana/tahoma.... times new roman przekreslam jako pierwszą
-------------------- www.desire.pl - kliknij nie pozalujesz :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2003 Skąd: Londyn / UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Times to shit. Tylko czemu jest ona domyslna
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Posty OT zostały usuniete, samooceny i wzajemne bluzgi proszę na PW (kicaj_ i spenalzo).
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 2 Dołączył: 19.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam ...
ja uznaje wlasciwie tylko verdane poniewaz w przeciwienstwie do innych czcionek zostala stworzona specjalnie do ogladania na ekranie ... times ma ponad 80 lat [kolo 1924 chyba] dla gazety ... verdana i dotego jeszcze mala jest idealna czcionka do ogladania na komputerze ... i verdana ma niezaprzeczalna zalete ... jest wszedzie i jest darmowa [nie jest pobierana oplata licencyjna za dolanczanie jej do aplikacji] cya -------------------- Computer games don't affect kids; I mean if <span style="font-weight: bold;">Pac Man</span> affected us as kids,we would all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Verdana to moj nr 1! Absolutnie najlepsza czcionka na www moim zdaniem - ladna i czytelna. Procz tego Helvetica i w ostatecznosci Arial. Times New Roman pomimo domyslny jest moim zdaniem bezwzglednie najgorszy...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 126 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
VERDANA number 1! I zgodze sie z kolegami ze Times New Roman to najgorsza czcionka jaka znam.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 660 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2002 Skąd: Starachowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat VERDANA number 1! I zgodze sie z kolegami ze Times New Roman to najgorsza czcionka jaka znam.
Od razu widać kto książek nie czyta ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 1.01.2004 Skąd: Kijów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a) Verdana
![]() c) Arial Macie jakichś faworytów na strony www, kiedy trzeba zrobić w fotoszopie jakieś napisy na stronę (np. "newsy") lub buttony. Bardzo podobały mi się czcionki używane przez larka w projekcie na konkura php.pl ![]() -------------------- gogogo dynamo ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 31.12.2003 Skąd: Brzeg Dolny Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Helvetica
2. Veranda -------------------- ..:: Żeby wstać trzeba upaść ::..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2003 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
a moim zdaniem Arial jest najlepszy
![]() ![]() -------------------- "Lepiej stracic minute w zyciu, niz zycie w minute"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 31.12.2003 Skąd: Brzeg Dolny Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Arial w sumie też może być, ale zależy, który jego "fason". Mnie osobiście pasuje ten najzwyklejszy, ale dałabym go na mojej liście na 3 miejscu.
-------------------- ..:: Żeby wstać trzeba upaść ::..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2003 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
ale dyskusja... LOL ;D
-------------------- "Lepiej stracic minute w zyciu, niz zycie w minute"
|
|
|
![]()
|
|
No co normalna
![]() Ale wiecie co? Dobija mnie jak ktoś daje Monotype Corsiva i do tego jeszcze pochyłą :/ okropność. -------------------- ..:: Żeby wstać trzeba upaść ::..
|
|
|
![]()
|
|
niom, masz racje.
![]() -------------------- "Lepiej stracic minute w zyciu, niz zycie w minute"
|
|
|
![]()
|
|
no nie wiem czy tak najgorsze. Widziałeś stony robione Lucidą (Consolą)?
-------------------- ..:: Żeby wstać trzeba upaść ::..
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:16 |