![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
mam problem, posiadam w pliku styli cos, co sprawia ze zamiast <h3> pojawi sie tlo itd. No i na tym tle, chce dac sobie tekst. Gdy jednak utworze nowa klase o innej nazwie, to gdy tekst chce dac nizej, obrazek tez idzie nizej. Jak to naprawic? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 370 Pomógł: 43 Dołączył: 1.12.2007 Skąd: Kędzierzyn Koźle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz dokładniej opisać problem, i najlepiej jakbyś dał kod ;]
-------------------- pretty as a shit.
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam taki kod do <h3>:
I taki kod art:
No i mam cos takiego: I chodzi oto, że całe tło <h3> zjezdza w dół, a ja chce aby tylko $rekord zjechała |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 370 Pomógł: 43 Dołączył: 1.12.2007 Skąd: Kędzierzyn Koźle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale po co dajesz div'a do h3 nie można tego jakoś prościej zrobić??
-------------------- pretty as a shit.
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Można, moge dac np. #tloarta ale co to zmieni?
|
|
|
![]()
|
|
A jak wygląda to tło, jakie wymiary??
Ogólnie to chodzi Ci o to żeby wyświetlić dane na tle?? Ten post edytował krzywy36 25.03.2008, 09:05:46 -------------------- pretty as a shit.
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
http://justcausesite.pl/arty.php?id=1
Potem poprawie ogolny wyglad, ale ta cholerna belka idzie o 10px w dol razem z textem a ona ma stac w miejscu. Korzystam teraz tylko z:
|
|
|
![]()
|
|
Popróbuj pozmieniać marginesy i napisz co się dzueje
![]() -------------------- pretty as a shit.
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mówie ci że gdy zmieniam marginesy, tło idzie razem z nimi a ono ma stać w miejscu o 10px wyżej niż teraz jest. No, ale jak je dam o 10px wyzej to text tez tam ruszy swoje cztery litery. Belka ma stac w miejscu a margines ma obowiazywac tylko tekst.
|
|
|
![]()
|
|
Ahh... już chyba mam ;] górny margines ustaw na 0, a zamiast tego ustaw sobie górny padding, powinno działać
![]() A przy okazji zapoznaj się z modelem pudełkowym ;] bo margin jest ustawiane na zewnątrz elementu więc nie ma co się dziwić ![]() Ten post edytował krzywy36 25.03.2008, 09:20:04 -------------------- pretty as a shit.
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
OK, działa thx. Trzeba bylo jescze wylaczyc repeat
![]() pozdro |
|
|
![]() ![]() |