![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich,
Mam następujący problem: Prosty formularz w którym wpisuję frazę do wyszukiwania. Po wpisaniu frazy pobieram ją zmienną i chce wyświetlić w formularzu: Kod <input type=text size=20 name=search value=<?=$search?>> Wszystko działa dobrze jak w miejsce search wpisze coś bez spacji, jednak jak podam dwa wyrazy w formularzu wyświetla mi tylko jeden. Jak to obejść? Podaje pelny formularz: Kod [size="2"]<form method=get action="search.php"> <input type=text size=20 name=search value=<?=$search?>> <input type=submit value="Szukaj"> </form>[/size] Jak wpisuje pojedyńczy wyraz jest wyświetlany prawidłowo. Jak wpiszę dwa lub więcej wyrazów w URL są oddzielane znakiem "+" jednak w formularzu zawsze pojawia się tylko pierwszy z nich. Ten post edytował Cysiaczek 24.03.2008, 23:56:21
Powód edycji: dodalem tag (cysiaczek)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 20 Dołączył: 14.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie powinno być tak:
Kod <form method=get action="search.php"> ?
<input type=text size=20 name=search value=<?echo $_GET["search"];?>> <input type=submit value="Szukaj"> </form> -------------------- Impossible is nothing!!! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 370 Pomógł: 43 Dołączył: 1.12.2007 Skąd: Kędzierzyn Koźle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli mu wcześniej działało to chyba ma register_globals = off ;] tylko nie wiem po co to "="
![]() -------------------- pretty as a shit.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To samo wyswietla tylko pierwszy wyraz.
Dodałem kod wyświetlenia zmiennej i ten zwraca poprawną wartość: Kod [size="2"]<? echo $search; ?>[/size] Czyli jest jakiś problem z wyświetlaniem zmiennej (z plusami) w formularzu. Ten post edytował berto_haku 24.03.2008, 23:59:46 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 1 Dołączył: 16.04.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<input type="text" size="20" name="search" value="<?=$search?>">
Ten post edytował envp 25.03.2008, 00:19:58 |
|
|
![]()
|
|
thx dziala
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 03:15 |