![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-ssmok- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Jak rozwiazac problem dynamicznego generowania <title> dla strony ?
jesli pobieram dane z bazy i chce np. aby ich czesc wystepowala w title. Mam pobierac cale dane z bazy na samym poczatku w HEAD, by je wzucic w title ? czy moze pobierac normalnie - gdzie zajdzie potrzeba - a title jakos JS nadpisac ? jak to sie robi ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Przed znacznikiem title pobież dane i je poprostu wyświetl w title...
$dane=[pobież z bany]; <title><?php $dane ?> </title> Nic innego zabardzo nie wymyślisz... ;P |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 370 Pomógł: 43 Dołączył: 1.12.2007 Skąd: Kędzierzyn Koźle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No gdzie chcesz tylko, zanim wyślesz jakieś dane do przeglądarki ;]
-------------------- pretty as a shit.
|
|
|
-ssmok- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie patż na to ;p
Poprostu pobież przed normalnie położonymi znacznikami title i będzie śmigało ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 370 Pomógł: 43 Dołączył: 1.12.2007 Skąd: Kędzierzyn Koźle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tzn. że te dane musisz pobrać zanim je wyświetlisz (to chyba logiczne
![]() Pobierasz sobie gdzie chcesz, przed <html>, przed <head>, w <head> obojętnie tylko musisz pobrać zanim wyświetlisz ![]() Patrz, przecież nie zrobisz czegoś takiego:
bo to nie zadziała ;] musisz najpierw zadeklarować zmienną, tak samo tam musisz najpierw pobrać dane a dopiero potem je wyświetlać, rozumiesz?? ![]() Ten post edytował krzywy36 24.03.2008, 23:05:45 -------------------- pretty as a shit.
|
|
|
-ssmok- |
![]()
|
Goście ![]() |
no to jasne ze przed ...
ale jest to dosc klopotliwe. Mam np. plik odczytujac jakis temat z forum. Dane pobieram w 400 linijce - a title mam w 5. Ponadto naglowek z head mam includowany zawsze ten sam ... |
|
|
![]()
|
|
Ahh odpowiedz na ptanie została dana więdz po co pisać to po 5 raży?
Wnioskuję o zamknięcie tematu... |
|
|
![]()
|
|
No to możesz zrobić tak, że cały skrypt php wykonujesz przed wyświetleniem strony...
![]() Odpowiedź nie została dana bo on dalej ma problem ![]() jak coś to pisz na gg , w profilu masz ;] Ten post edytował krzywy36 24.03.2008, 23:19:39 -------------------- pretty as a shit.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:15 |