![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
przeczytalem troche postów na temat kodowania, jednak zaden mi nie pomógł. Przeniosłem zawartość bazy, ktora miala utf8_unicode_ci . Po przeniesieniu na takie samo kodowanie, polskie znaki znikły :/ Na stronie mam kodowanie utf8 a w bazie utf8_unicode_ci. Polskich znakow niema ani w bazie ani na stronie. Jak to naprawic? Próbowałem wszystkich sposobów ktoe wypisał potreb w temacie przyklejonym, lecz to nic mi nie dalo. Prosze o pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 3 Dołączył: 30.12.2006 Skąd: co skąd? Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
dobra, pobawimy sie we wróżkę...
pewnie źle przeniosles baze... sprawdz czy na stronie masz dobre kodowanie, pliki zapisane w odpowiednim kodowaniu, itd. a jak nie wiesz o czym mówię to użyj na stronie iconv i sprawa załatwiona -------------------- Tylko sprawdzone typy bukmacherskie na BetGen.pl
Potrzebujesz konta bankowego? Nie? Każdy potrzebuje. Porównaj konta i wybierz najlepsze dla siebie Zostań milionerem zaczynając od zbierania truskawek. Każdy może być bogaty - to nie mit. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ma mam ptanie w bazie są Polskie znaki czy nie??
Jeśli są w bazie to możesz sprubować zedytoważ plik i w jakimś programie NIE NOTATNIKU zmienić ich wewnętrzne kodowanie że tak powiem... |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Strona to justcausesite.pl
Polskich znakow niema w bazie a jak uzyc tego iconv? Znalazłem cos takiego: echo iconv("ISO-8859-1","UTF-8","To jest test."); echo iconv("ISO-8859-2","UTF-8","Zażółć gęślÄ… jaźń"); ale jak uzyc tego na mojej stronie z kodowaniem utf-8 ![]() |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Pomoże ktos?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ahh tu nie chodzi w takim razie o kodowanie, jak w bazie nie ma polskich liter to z kąd one mają się wziąść ;p, musisz w bazie wszystko pozmieniać bądz napisać kod który pobieże dane i je zmieni...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 23:55 |