![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam pytanko ![]() Czy jesli do PA na stronie moze sie dostac tylko osoba o danym ip, to czy jesdt jakis sposob by ja hacknac? Na innych stronach php tylko wyswietla, nie mozna nigdzie wykonac zadnego zapytania do bazy. Czy ktos moze jakos ja usunac z serwera, zablokowac, wyczyscic baze itp.? -------------------- Jeśli pomogłem kliknij na Pomógł
Jeśli nie pomogłem kliknij na Pomógł |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 22 Dołączył: 21.05.2007 Skąd: Elbląg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak. Jeśli korzysta z tego IP.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 81 Dołączył: 6.04.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to ja tylko wspomne, że każde źródło na temat bezpieczeństwa mówi, żeby nie ufać danych z tablicy _SERVER
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
MajereQ - Nie może mieć tego samego IP, ponieważ mam publiczne a one się nie powtarzają.
Bełdzio - ale czy jakiś amator w tej dziedzinie dałby rade obejść te zabezpieczenia ? -------------------- Jeśli pomogłem kliknij na Pomógł
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 22 Dołączył: 21.05.2007 Skąd: Elbląg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W takim razie nie dawaj ograniczenia na IP.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli masz IP publiczne, które jest dostępne cały czas tylko dla Ciebie, to nie ma się co obawiać. Nie jest jednak zalecane stosowanie tylko tego typu zabezpieczeń... ja bym jednak dodał chociaż jakieś logowanie na hasło..
-------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
ja bym dodatkowo sprawdzał host, przeglądarkę etc... wszystko co się da.
|
|
|
![]()
|
|
Macie rację, dodam jeszcze zabezpieczenie na roz. ekranu ( o ile sie da
![]() Jak myślicie, wystarczy? ;D PS. Da się wogóle cos takiego zrobic? ;d -------------------- Jeśli pomogłem kliknij na Pomógł
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlepiej jeszcze na odcisk palca, oraz ID dysku twardego i karty sieciowej.
Co jak co, ale nie ma co przesadzać. Zwykłe sprawdzanie IP + hasło starczy. -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
ja bym sprawdzał tylko np system i przeglądarkę + hasło skoro ma dynamiczne IP.
Pomogliśmy? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 11:02 |