![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chciałbym zrobić kalkulator do pewnej gry mmorpg , jednak nie za bardzo znam się na PHP , na razie doszedłem do :
Oraz skrypt :
I teraz jest problem : Jeżeli np. w każdym okienku wpiszę jakąś liczbę to wszystko liczy . Natomiast gdy np. wpisuje tylko do piątego okienka wynik i do ostatniego , to daje : WYNIK : 0 ... , albo np. do pierwszych 3 okienek wpisuję liczby , potem 3 okienka zostawiam puste , i w 3 kolejne znów wpisuję wartości oraz w ostatnie , to tylko te trzy pierwsze liczy a tych po przerwie nie ... Jak ktoś wie czemu tak się dzieje to proszę o pomoc . Ten post edytował sawczyk 23.03.2008, 11:05:49 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bez nawiasów. $_POST['j1'] a nie $_POST[j1].Z nawiasami to najpeirw wszystko liczysz co masz do tej pory w nawiasie i przypisujesz do zmiennej wynik, a pozniej $wynik = $wynik * $_POST['j18'].
Dalej błąd echo "Wynik to $wynik"; - Może i działa lecz wolniej - echo "Wynik to ". $wynik; |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 4 Dołączył: 6.02.2008 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
To musi działać,sprawdzałem do na swoim serwerze |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już sobie inaczej poradzłem , ale mam kolejny problem ... Teraz gdy klikam Licz przenosi mnie na stronę skryptu i tam podaje wynik , czy dałoby radę żeby na jednej stronie wyświetlało go
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Proszę o poprawienie tematu, aby był zgodny z regulaminem (tytuł + bbCode).
|
|
|
![]()
|
|
Proszę o poprawienie tematu, aby był zgodny z regulaminem (tytuł + bbCode). Już , ja prosiłbym o pomoc , bo chyba aż takie skomplikowane to nie jest dla zaawansowanych programistów ![]() ![]() EDIT Już sobie sam poradziłem ![]() Ten post edytował sawczyk 23.03.2008, 11:26:13 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 02:27 |