![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
![]() Piszę sobie dodawarke do katalogów qlweb. W bazie mam tabele linki, a w niej id,link,dodano i niewiem w jaki sposób rozwiązać to bo po dodaniu strony do katalogu w bazie pole dodano jest 1 a jak nie dodano jeszcze to jest 0. problem powstaje przy kilku stronach, gdzie skrypt pobiera z bazy linki to tam gdzie jest 1 nie pobiera, a strona jeszcze niebyła nigdzie dodawana. W jaki sposób to rozwiązać. Myślałem nad tym aby zliczyć ilośc linków i przy każdej stronie po dodaniu do 10 katalogów zrobić update tabeli gdzie jest do ilu katalogów dodano i i np. przy jednym linku było dodane do 100 katalogów to pobiore wpisy od id 100. Czekam na propozycje i sugestie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 22 Dołączył: 21.05.2007 Skąd: Elbląg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisz to jaśniej, bo ja nie zamierzam się domyślać o co ci chodziło...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam w bazie tabele katalogi gdzie są linki do katalogów oraz tabele strony gdzie sa strony ktore chce dodać do katalogów. Pobieram 10 katalogów z bazy i do nich dodaje strone, i jak strona zostanie dodana do nich, to w bazie robie update w tabeli katalogi, kolumna dodano na 1. I jak chcę dodać kolejną strone do tych samych katalogów to wyświetla mi skrypt że już dodano ją do tych katalogów ponieważ status dodano jest na 1. Dokładnie chodzi mi o takie rozwiązanie jak ma adder przy dodawaniu stron, że doda to kilku katalogów i później już do nich nie dodaje tylko leci dalej z listą.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
DOdajesz dodatkowe pole czyli link gdzie trzymasz naze linka i nawet jak katalog ma wartosc 1 to spradzasz czy dana strona jest taa sama jak zawartosc kolumny link jak nie to dodajesz do katalogow a jak nie to nie
![]() -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 6 Dołączył: 23.02.2008 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym to rozwiazal tak:
W bazie linki masz kazdy id co 1 czyli : Kod id adres 1 qlweb.info 2 katalogxxx.pl 3 katalogersss.sex.pl 4 katalog.gry.pl Jak dodajesz strone do qlwebow to do tabeli np. strony jak masz Kod id adres dodano... 1 php.pl 3 <- id a ktorym katalogu zakonczylo dodawanie i tak po kazdym dodaniu updateujesz "dodano" na +1 może mnie zrozumiałeś ![]() Ten post edytował crackcomm 24.03.2008, 15:53:25 -------------------- Sygnaturka comes here.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 06:58 |