![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam problem i myślę, że ktos będzie wiedział jak go rozwiązać. chcę stworzyć formularz w którym będzie wpisywany jednorazowy kod dostępu - nie mam pojecia jak zmusić aby formularz sprawdził wartość w tabeli bazy danych w której znajdują się kody, a następnie usunął kod z bazy i dodał do innej tabeli email osoby aktywującej kod. Trochę to skomplikowane, ale wygląda to mniej więcej tak: Formularz ma dwa pola: email i kod dostępu Skrypt sprawdza czy kod jest w bazie, jeżeli jest usuwa go i dodaje email do innej tabeli w bazie, jeżeli nie daje komunikat o błędzie. Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże, męczę sie nad tym juz jakis czas i nie wiem jak to rozwiązać... Ten post edytował klaw 22.03.2008, 13:30:38 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No i fajnie... wiesz co chcesz zrobić i jak (co jest rzadkie na tym forum
![]() Ten post edytował nowotny 22.03.2008, 13:28:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi o to, że mam w bazie danych 2 tabele -> kody i emaile
Poprostu nie wiem jak napisac formularz, który połączy się z bazą (dane do połączenia mam w pliku config.php) i wykona dwie operacje i zwróci wynik. Więc nie mam nic bo chodzi tylko o formularz... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to bierzesz kurs lub google i uczysz się jak obsługiwać formularze w php... Wróć jak coś napiszesz i będziesz miał problemy...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Przenoszę do przedszkola.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 42 Dołączył: 22.07.2007 Skąd: /dev/random Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zakładam, że używasz MySQL'a. Być może ten kod pomoże:
Kod pisałem na "sucho", więc mogą być błędy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:29 |