![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam taki problem nie wiem dlaczego jak robie strone w pajączku wyświetlają mi sie polskie znaki, a jak wejde na localhosta gdze mam strone to nie ma polskich znaków i jeszcze chce zrobic 5 przycisków i zrobilem je w ul i li obok siebie i nie da sie wysrodkowac prosze o pomoc o to kod: i css:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 30 Dołączył: 18.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A w jakim kodowaniu masz zapisaną stronę i jakie kodowanie obsługuje serwer? Pewnie się różnią, kodowanie ustawiasz jeszcze w sekcji meta (może masz tam cp-1250), nie wiem z jakim zapisuje Pajączek bo używałem go tylko raz i to bardzo dawno.
Z tym wyśrodkowaniem to źle podchodzisz bo nadajesz pływanie elementom listy.
Niew wiem czy o to chodziło ci dokładnie, poza tym musisz usunąć z elementów listy float:left; i dla długości elementów pobawić się paddingiem, ale dla elementu a znajdującego się w li, czyli coś takiego:
-------------------- Warsztat: Ubuntu 12.10, PHPStorm
http://vertoo.pl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem czy to dobrze robie ale nie podzialalo:(Pomóżcie!
prosze o pomoc! Ten post edytował Magik125 22.03.2008, 19:11:30 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 03:00 |