![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Robie sobie po kolei przyklady z PHP i MySQL. Tworzenie stron WWW. Vademecum profesjonalisty, az napotkałem spory problem który po kilkukrotnym przyjrzeniu się nie byłem wstanie naprawić
niby wszystko elegancko, po wyslaniu dostaje komunikat "Zamowienie zostalo zapisane" ale plik zamówienia.txt jest wciaz pusty, CHMOD dla folderu i pliku - 777. Proszę o pomoc. -------------------- trasy rowerowe
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma co tak komplikować. Poza tym nie znam takiej flagi 'b' Zamień na:
Upewnij się że w folderze ze skryptem masz folder zamowienia a w nim zamowienia.txt Ten post edytował l0ud 21.03.2008, 14:55:06 -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Nie ma co tak komplikować. Podawanie ścieżki bezwzględnej jest zdecydowanie lepszym rozwiązaniem niż zaproponowane przez ciebie rozwiązanie ze ścieżką względną. Zmienisz coś w strukturze katalogów, przebudujesz hierarchię i będzie kupka. Poza tym nie znam takiej flagi 'b' W takim razie zapraszam: fopen" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. @koptus: Spójrz na drugi parametr:
Chyba powinno być $ciagwyjsciowy ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Faktycznie moja odpowiedź była dość niefortunna.
![]() -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki wielkie za pomoc, zapisuje się elegancko. Problem teraz w tym, że nie zapisuje daty, zostawione jest wolne miejsce w pliku "zamowienia.txt". Czy ktoś wie co powoduje ten problem?
EDIT: ok juz wiem brakuje $data=date('H:i. jS F'); //data Ten post edytował koptus 29.03.2008, 14:03:35 -------------------- trasy rowerowe
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 12:58 |