![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2002 Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam probem ze skryptem realcji LIVe z meczu.
Mam taki kodzik: start.php Kod <html> <head> <title>Untitled-4</title> <script type="text/javascript" src="/gfx/live_js/live.js"></script> <script type="text/javascript" src="/gfx/live_js/scriptaculous/advajax.js"></script> </head> <body onload="wynik()"> <div id="wynik_live"></div> </body> </html> plik live.js Kod function $(id){ return document.getElementById(id); } self.setInterval("wynik()",10000); function wynik() { advAJAX.get({ url : "/live_wynik.php", onInitialization : function() { $("rand").innerHTML = "Downloading page content..."; }, onLoading : function(obj) { $("rand").innerHTML = "Loading..."; }, onSuccess : function(obj) { $("rand").innerHTML = obj.responseText; } }); } Problem jest w tym ze nie dziala mi ten skrypcik - nie wiem co i gdzie jest zle. Chodzi mi o to ze laduje sie stronka start.php i powienien byc uruchmiony za pomoca ajaxa skrypcik live_wynik.php - jesgo zawartosc wyswietlona w DIVie wynik_live i powienien ten skrypt byc wywolywany co 10 sekund. Bardzo prosze o pomoc jak poprawic ten kod zeby mi dzial.[/code] Ten post edytował stal-sw 21.03.2008, 13:51:09 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 35 Dołączył: 6.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod $("rand").innerHTML = "Downloading page content..."; A gdzie w kodzie strony masz znacznik z atrybutem id ustawionym na "rand" ? -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 22:49 |