![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2004 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich.
Nie wiem co się stało, ale nagle mi przestał działać skrypcik do wrzucania plików na serwer. Mam prosty formularz:
I odbieram to:
Wygląda tak jakby nagle przestało mi działać $_FILES, czy ktoś ma jakiś pomysł co sie mogło stać? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jakie dokładnie testy przeprowadziłeś? :)
Co jest w $_FILES po przesłaniu pliku? Jakiś błąd się ujawnia? Nie zmieniły się prawa zapisu do folderu do którego zapisujesz? Nie zmieniła się konfiguracja serwera? pozdr. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2004 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat A jakie dokładnie testy przeprowadziłeś? ![]() ? Próbowałem zapisać pliczek tak jak zawsze, ale wyświetla mi się komunikat: "Plik nie został załadowany...", poza tym na serwerze w folderze w którym powinny lądować pliczki nie pojawią się nowe. Cytat Co jest w $_FILES po przesłaniu pliku? No właśnie wygląda tak jakby nic nie było. W kodzie wrzuciłem echo '<br />-'.$_FILES['userfile']; i normalnie powinno to chyba zwracać array, ale tym razem nic się nie wyświetla Cytat Jakiś błąd się ujawnia? Skrypt nie działa? ![]() Cytat Nie zmieniły się prawa zapisu do folderu do którego zapisujesz? Nie już sprawdzałem. Ustawiłem nawet na jakiś czas 777 Cytat Nie zmieniła się konfiguracja serwera? Korzystam z płatnego serwera home.pl, więc ciężko mi powiedzieć. Zakładam, że nie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób print_r($_FILES); a nie echo.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 22 Dołączył: 21.05.2007 Skąd: Elbląg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mógbłyś pokazać dzałanie(?) skryptu? lepiej mi zobaczyc samemu co sie dzieje
![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Hm, a jak z miejscem na dysku?
Katalog /tmp masz u siebie czy korzysta z systemowego? Jak u siebie, to czyścisz go po przeniesieniu plików we właściwie miejsce? pozdr. |
|
|
![]()
|
|
Hm, a jak z miejscem na dysku? Katalog /tmp masz u siebie czy korzysta z systemowego? Jak u siebie, to czyścisz go po przeniesieniu plików we właściwie miejsce? pozdr. Z miejscem wydaje mi się że nie ma problemu, bo mogę zgrywać pliczki bez żadnego problemu na serwerek. Poza tym problem występuje na różnych komputerach. Ten post edytował Vasquez21 21.03.2008, 10:51:36 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Vasquez21, a przeglądarka w ogóle coś wysyła do serwera (wybierz jakiś większy plik i spróbuj go wysłać patrząc na jej pasek statusu). Może coś z formularzem nie tak? Tak na oko widać, że nie jest zamknięty...
-------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
Vasquez21, a przeglądarka w ogóle coś wysyła do serwera (wybierz jakiś większy plik i spróbuj go wysłać patrząc na jej pasek statusu). Może coś z formularzem nie tak? Tak na oko widać, że nie jest zamknięty... Hmmm rzeczywiście. Jak dałem większy plik to tak samo szybko zareagował jak przy mniejszych plikach. Ale formularz Wam przeklejałem to nie wiem co mogłoby być nie tak. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Umieść gdzieś pełne źródło strony z formularzem.
-------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
Dobra problem rozwiązany...
Podczas przygotowywania stronki ze źródłem okazało się że ta przygotowana działa... chwila poszukiwań i okazało się, że podczas tych "drobnych" modyfikacji na stronie kiedy to chciałem usunąć jeden wiersz, nie zauważyłem że w tym samym wierszu miałem zamknięcie wcześniejszego forma ;/ więc miałem form w formie i przez to nie chodziło. Przepraszam za zamieszanie i dzięki za wszystkie wskazówki ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 05:56 |