![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 3 Dołączył: 16.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hej
![]() Napisałem sobie w php skrypt który używa curla do poszukiwania tego co chcę na stronie, jednak niemogę tego zapisać zamiast zapisać mi znalezioną zawartość która jest to zapisuje mi "Array" Kod wygląda tak:
Wyświetla normalnie wyniki tak jak powinno ale nie dodaje do bazy, co jest nie tak? Oczywiście chcę zapisać wszystkie znalezione wyniki do bazy Ten post edytował NEONIX 21.03.2008, 02:10:03 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Zapisuje ci Array() bo przekazujesz do INSERTA tablicę. Nie ma w tym nic dziwnego. Jeśli preg_match_* zwraca ci konkretnie jedną wartość (np. pobierasz <title> strony) to użyj preg_match, natomiast jeśli zwraca ci więcej niż jedną wartość (np. przelatujesz jakąś tabelkę z danymi) to użyj preg_match_all ale zapisu do bazu dokonuj w pętli np.
Coś takiego. Aha, jeśli pole id jest kluczem głównym z auto_increment to lepiej pominąć to pole w insercie - wywaliłem co trzeba. PS: wyrażenie regularne. a nie algebraiczne ![]() Ten post edytował phpion 21.03.2008, 07:10:14 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 10 Dołączył: 23.08.2005 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:41 |