![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie potrafie zainstalowac psnewsa poprawnie Nie wiem jak mam poprawnie zapełnic te niewiadome w kodzie :
Aby wstawić system na stronę, w miejscu gdzie ma się ona znajdować należy wkleić taki fragment kodu: <? $newspath = "news"; include("$newspath/show.php"); ?> gdzie warto¶ć zmiennej $newspath to nazwa katalogu, w którym znajduj± się pliki systemu, np. dla katalogu "news" bedzie to $newspath = "news". Chmody są zrobione. Tylko problem z tym Screen z serwera: Prosze o pomoc i podanie mi odpowiedniego kodu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po screenie z serwera stwierdziłem, że nic nie musisz zmieniać. Po postu wklej ten kod do pliku index.php, w miejsce gdzie mają pojawić się newsy:
-------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 20.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok. Mam konto na prv.pl dostepne jest tam php ale chyba bazy danych MySQL nie potrzebuje do PSnewsa 1.3??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli w instrukcji tak nie jest napisane - nie. Sam psnews kojarzy mi się z plikami tekstowymi - raczej nie zmienili tego w kolejnych wersjach.
|
|
|
![]()
|
|
A i jeszcze jedno bo w tym folderze news tez jest plik index.php czy musze go zamienic z tym plikiem, który jest moja strona główną??
Zastosowałem sie do tych wskazówek i na mojej stronie www.xxxxx.pl/index.php jest cały biały obraz jak wrzuce plik index.html działa . Co jest z tym? P.s. Już zrobiłem POZDRAWAIM Ten post edytował norbertz90 21.03.2008, 15:40:18 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 11.07.2006 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam , a ja mam nastepujacy problem:
1. Newsy z psnews mam zaincludowane w pliku index.php. Zatem pliki z rozszerzeniem newsa po kliknieciu na "wiecej" przechodza mi na strone index.php?function=show_all&no=[''] - numer newsa 2. Na stronie glownej mam pewna reklame ktora jest includowana w pliku .inc w indexie reklama jest widoczna w kazdym pliku "rozwinietego newsa" , a chcialbym aby byla widoczna tylko na stronie z skroconymi newsami myslalem poczatkowo aby jakos przekierowac kazdego newsa z index.php?functions=show... na index2.php?functions=show..... , ale za bardzo nie wiem jak to zrobic Prosze o pomoc Ten post edytował neoangin 15.05.2008, 21:10:41 |
|
|
![]()
|
|
Skorzystaj z tego, jakich zmiennych używa ten psnews ($_GET['functions'] ) i dodaj warunek przy dołączaniu kodu reklamy, np zamiast:
daj:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 11.07.2006 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki a dokladnei powinno byc tak:
Ten post edytował neoangin 15.05.2008, 22:44:27 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 09:16 |