![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 5 Dołączył: 9.07.2003 Skąd: Wołów/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Nie wiem czemu jak podaje poprawne dane w formulazu, pokazuje mi się $error2 czyli Złe dane Skrypt pisalem ja praktycznie caly. Czy moglby ktos przejzec ten kod i wskazac blad - jezeli jest taki. Poniżej zamieszczam caly kod pliku logowanie.php. [php:1:62545808ed]<?php include("config.php"); session_start(); if (($_SESSION['nick'] == "") && ($_SESSION['haslo'] == "")) { if ($_POST['form'] != "") { if (($_POST['nick'] != "") && ($_POST['haslo'] != "")) { $xhaslo = md5($_POST['haslo']); $dane = mysql_query("SELECT * FROM sm2o_user WHERE login = '".$_POST['nick']."' and pass = '$xhaslo'") or die("Nie ma takiego usera!"); while(mysql_fetch_array($dane)) { if(($login==$_POST['nick']) && ($pass==$xhaslo)) { $login = TRUE; session_register(login); session_register(nick); session_register(mail); header("Location: $url_pass"); return; } else { echo "$error2"; } } } else { echo $form; } } else { echo $form; } } elseif (($_SESSION['nick'] != "") && ($_SESSION['haslo'] != "")) { header ("location: $url_pass"); return; } ?>[/php:1:62545808ed] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 5 Dołączył: 9.07.2003 Skąd: Wołów/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pomoze mi ktos ..... ;(, bez tego nie moge nic dalej robic
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2003 Skąd: K-ce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niewiem czy oto chodzi ale w zapytaniu sql powinno niebyc apostrof zmien na
[php:1:e6c2730182]<?php $dane = mysql_query("SELECT * FROM sm2o_user WHERE login = '.$_POST['nick'].' and pass = $xhaslo") or die("Nie ma takiego usera!"); ?>[/php:1:e6c2730182] i powinno byc dobrze jezeli nie to poszukamy dalej ![]() -------------------- GG: 4985254 ICQ: 349-850-679
Warsztat : Apache 2|MySQL 5|php 5.1| |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator planeta/IRC Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 385 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Skąd: Zabrze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Niewiem czy oto chodzi ale w zapytaniu sql powinno niebyc apostrof zmien na
(ciach) Jak już to tak: [php:1:8cfa7ebc9a]<?php $dane = mysql_query( "SELECT * FROM sm2o_user WHERE login ='" . $_POST['nick'] . "' and pass='$xhaslo'" ) or die( 'Nie ma takiego usera!' ); ?>[/php:1:8cfa7ebc9a] -------------------- "Programmers are in a race with the Universe to create bigger and better idiot-proof programs, while the Universe is trying to create bigger and better idiots. So far the Universe is winning."
Cudi's devBlog |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 16:27 |