![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 19.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam wszystkich
mam taki problem że w tabeli mam kolumnę cos_id chciałbym zadać takie zapytanko które wyświetli mi wszystkie produkty którym powtarza się właśnie cos_id czyli produkty mają w kolumnie cos_id te same nazwy i jak je wyświtlić bo nie moge sobie z tym poradzić z góry dziękuję za pomoc Ten post edytował slaweks 20.03.2008, 16:24:06 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 1 Dołączył: 12.08.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
SELECT * FROM [tabela] WHERE id=cos_id ?
-------------------- web lowcy.com.pl gg 1675677
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 1 Dołączył: 29.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale chcesz wyświetlić wszystkie produkty, 1) które mają określoną wartość cos_id, czy wszystkie produkty, 2) dla których powtarza się dowolna wartość cos_id więcej niż raz ? Jeżeli interesuje Cię pierwsza opcja to wystarczy oczywiście rozwiązanie zaproponowane przez kolegę andrzejb post wyżej. Jeżeli natomiast chodzi o przypadek 2 to proponuję najpierw wybrać które cos_id sie powtarza
a potem wybrac te wiersze, ktore w kolumnie cos_id maja jedna z otrzymanych wczesniej wartosci, np.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 16:44 |