![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 313 Pomógł: 5 Dołączył: 22.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mój problem polega na tym iż, użytkownik dodający avatr, zdjęcie do serwisu będzie dodawał w różnych formatach tzn jpeg ,gif, png. i do tego w funkcji dopisałem coś takiego
wszystko działa ok ale problem pojawia się w trwożeniu miniaturki tzn tworzy ją poprawnie ale w złym formacie. Tworzą ją w formacie takim jakim dodał użytkownik, a ja chciałbym wszystkie miniaturki konwertować do JPG. Aktualnie jest tak że jak ktoś doda zdjęcie png to na koniec dostanie tez zdjęcie pnd ale pomniejszone, powinien dostać pomniejszone jpg Cały kod wygląda tak:
Z góry dziękuję za pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co masz w zmiennej $add_src...? Poza tym masz buga - jeśli ktoś załaduje plik z nazwą np. "moje.super.zdjecie.jpg" funkcja ci się posypie... zainteresuj się funkcją pathinfo" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cos takiego tak chyba najlatwiej -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 313 Pomógł: 5 Dołączył: 22.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Faktycznie z tym bugiem. Dzięi bede kombinował inaczej.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:52 |