![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 23 Dołączył: 2.12.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jak w temacie, mam problem z GD, a dokładniej otrzymuję coś takiego:
Kod GIF87ad�d����������,����d�d��s��ŠËíŁ�´Ú�łŢźű�âH�ć�ŚęĘśîÇňL×ö�çúÎ÷ţ �Ģń�L*�ĚŚó �J§ÔŞő�ÍjˇÜŽ÷�Çä˛ů�NŤ×ěśű �Ëçôşý�Ďë÷üž˙(8HXhx��¨¸ČŘčřiX��; Stronę odpalam na localhoście (probowałem też na serwerze i to samo) [oczywiście z obsługą GD] a mój kod wygląda tak: Kod $obrazek=ImageCreate(100,100); Header("Content-type: image/gif"); ImageGIF($obrazek); Dlaczego tak się dzieje? Proszę o pomoc! -------------------- Masz swoje mieszkanie i chcesz je wynająć? Sprawdź ofertę Zarzadządzanie Najmem
WRONA.IT - pozycjonowanie stron www.ecyklopedia.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 17 Dołączył: 28.12.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdziłem na localhoscie wychodzi czarny kwadrat
to muszą być ograniczenia serwera |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 23 Dołączył: 2.12.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki.
A mogłbyś sprawdzić, czy coś takiego Ci zadziała? Kod <?php header('Content-type: image/gif'); $obrazek = ImageCreateFromGif('mapka.gif'); $background = imagecolorallocate($obrazek, 150, 200, 150); imagefill($obrazek, 100, 200, $background); ImageGif($obrazek); imagedestroy ($obrazek); ?> Byłbym wdzięczny. Mi wywala takie coś: "Obrazek nie może zostać wyświetlony, ponieważ zawiera błędy." A dla przykładu, taki kod: Kod <?php header ('Content-type: image/png'); header ('Expires: '.gmdate ('r', 0)); header ('Last-Modified: '.gmdate ('r')); header ('Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate'); header ('Pragma: no-cache'); $image = imagecreatetruecolor(10, 10); $background = imagecolorallocate($image, 150, 200, 150); imagefill($image, 100, 200, $background); imagepng($image); imagedestroy ($Image); ?> Chodzi mi, żeby na wczytanym dużym obrazku (mapa) załadować mały obrazek utworzony w PHP. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc, pozdro. -------------------- Masz swoje mieszkanie i chcesz je wynająć? Sprawdź ofertę Zarzadządzanie Najmem
WRONA.IT - pozycjonowanie stron www.ecyklopedia.pl |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 14:36 |