![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam wiem ze to juz 1000 taki temat ale nie znalazlem nic ciekawego a nie mam tyle czasu zeby przeczytac 34 stron
![]() 1.Problemy sa 2 po pierwsze szybkosc wyszukuje za pomoca LIKE czyli najlatwiej jak sie da czytalem ze sa inne sposoby ale nie rozumie ich zastosowania czy ktos z was moglby pokazac to na moim kodzie?? 2.Mam taki maly problem ze nie wiem jak szukac przy wiekszej ilosci krotoriow nie w LIke tylko w klauzuli where moze pokarze zapytanie bo nie wiem ajk to wytlumaczyc a wiec mam cos takiego
I jak widac wyszukiwarka(jesli mozna ja tak nazwac) wyszukje na podstawie login'u jednak chcialbym zeby wyszukiwala na podstawie loginu i email'a i jak zmiene zmienna $kolumna na taka wartosc:
I wpisze do wyszukiwarki "marcio" to nie znajdzie zadnego wyniku a dlatego ze te slowo musi sie znajdowac w login'ie i email'u a daja union select wywala mi bledy wiec co robie zle?? OTo caly kod wyszukiwarki
Wiem skrypt lamerski ale coz glownie chodzi mi o to zeby zwiekszyc szybkosc bo szukajac wszystko login'y co maja w sobie litere "m" przy 27 user'ach zajmuje to okolo 1.5s-2s wiec dlugo co sie stanie przy 300 user'ach to wole nie wiedziec i jak szukac na podstawie wiecej kroteriow gdzie pokarze i login'y co maja w sobie "m" i email'em co maja w sobie "m"?? Ok moj blad dziala za pomoca or costam like '%$szukaj%' jednak jak zwiekszyc szybkosc?? -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 22:02 |