![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam kłopot z funkcją preg_match_all, napisałem takie oto wyrażenie regularne do wyłuskiwania znaczników (w tym wypadku znacznika a):
Kod $patern="/<a(([s]+(([^>^"]*)|("[^"]*"))*>)|([>]{1}))/"
Działa to z reguły dobrze, ale w wypadku gdy znacznik jest źle napisany, a konkretnie, jeden z cudzysłowów jest niezamknięty (np. <a ">), funkcja preg_match_all w Windows działa tak jakby się zapętliła :?: :!: . Coś nie tak z php, czy ze mną? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Mam kłopot z funkcją preg_match_all, napisałem takie oto wyrażenie regularne do wyłuskiwania znaczników (w tym wypadku znacznika a): bez urazy ale czy nie mozna po prostu napisac $patern="/<a(.?*)>)/" ?
nie rozumiem celu tak glebokiego () -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pewnie można, tylko co to coś zrobi z takim dobrym znacznikiem:
Kod <a zzz=">" href="bla.htm">
Zależy mi na czymś dokładnym, bo ma to służyć do przerabiania kodu możliwe, że pisanego przez laików, a generalnie wysyłanego z zewnątrz, stąd te kłopoty. Ale nie tylko o to chodzi, to preg_match_all, w podanym przeze mnie przypadku, się poprostu wykrzacza. Nie ma informacji, że string pasuje albo nie do wzorca, to wisi i kwita, i w tym rzecz, na ile można ufać tej funkcji? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Pewnie można, tylko co to coś zrobi z takim dobrym znacznikiem:
Kod <a zzz=">" href="bla.htm"> nie jestem pewny ale chyba > nie jest dozwolone w atrybutach. zawartosc "" musi byc url encoded (chiba). co do problemu to przyznam ze wolalbym napisac od nowa tego prega niz doszukiwac sie bledu. za duzo zachodu :| -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
W każdym razie dzięki kurtz, choć dorzucę, że znak ">" w środku znacznika to nie jest niemożliwe ani bezurzyteczne, ani nawet takie znowu głupie
Kod <a href="javascript: if(a>b) location='bla.html'">
a tak na marginesie to jakie hasła ze słownika polecasz, bo przyznaję, że wysyłam tego posta nie zastosowawszy się do rady, by przejżeć zalecane dzieło. |
|
|
![]()
|
|
Cytat a tak na marginesie to jakie hasła ze słownika polecasz, bo przyznaję, że wysyłam tego posta nie zastosowawszy się do rady, by przejżeć zalecane dzieło.
durzo bezurzyteczne złorzonym przejżałem -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 18:30 |