![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam stronę, na której główna zawartość (news, menu, top, stopka) ma pewną wysokość, wszystko to znajduje się w divie zawartość, który ma height: auto;
Wszystko wygląda ładnie, wysokość się zgadza, jednak napisałem skrypt, który sprawdza rozdzielczość przeglądającego, i jeśli jego "szerokość z rozdzielczości' jest większa niż tej mojej zawartości (960px), to dodaje po prawej i po lewej paski, gradienty szare. Problem mam tylko taki, że nie mogę ustawić, żeby te gradienty były na 100% wysokości tego środkowego diva. Zastanawiam się czy można zrobić coś takiego, że jeden div ma height: auto; a drugi po prostu jakby pobiera jego wysokość i sobie ją ustawia? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 192 Pomógł: 13 Dołączył: 16.11.2007 Skąd: Żory Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Hmm... no można by zrobić coś takiego, żeby pobrać wysokość
Spróbuj z takim czymś, jak nie zadziała to pomyślimy ![]() Ten post edytował Fishu 19.03.2008, 18:23:11 -------------------- "Źle czynisz, jeśli chwalisz, gorzej, jeśli ganisz rzecz, której dobrze nie znasz." - Leonardo Da Vinci
30.01.2009 - Mój 100 post. |
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Poradziłem sobie pisząc taką funkcję:
Kod function wysokosc() { var wysokosc = document.getElementById('zawartosc').offsetHeight; document.getElementById('pasek').style.height=+wysokosc+"px"; } offsetHeight nie jest co prawa ponoć zgodne z WC3, ale na chwilę obecną nie mam lepszego pomysłu... Ten post edytował Wieviór 19.03.2008, 21:49:46 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 06:04 |