![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 13 Dołączył: 31.05.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
Kombinuje, kombinuje ale coś mi nie wychodzi. Pokaże moje cudo: baza: ###directory### id, uid, title, link
W zależności od konta, użytkownik może dodać 1,3 lub 8 linków. I chciałbym uzyskać taki efekt (użytkownik z najniższym kontem), że jak doda jednego linka to mu sie pokaże: $mess czyli: test Niestety, jeszcze nie dodałem żadnego linku, a formularz jest ukryty oraz nie wyświetla się żaden komunikat. Jakieś sugestie? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
$num<$_SESSION["userid"]
przeciez $num to tablica, jak ty wiec ja do warunku bierzesz? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 229 Pomógł: 13 Dołączył: 31.05.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No tego to nie wiedziałem. Jestem początkujący, więc możesz mnie jakoś nakierować?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No ale co tu nakierowywac? Robisz porownanie jednej wartosci z drugą
$num<$_SESSION["userid"] co tu chciales osiagnac? Chciales porownac tablice z liczba? Czy moze chciales porownac liczbe z liczbe? To porownuj liczbe a nie tablice. No nie wiem jak to mozna cie nakierowac. albo inaczej: co chciales osiagnac tym warunkiem: $num<$_SESSION["userid"] Co on mial sprawdzac? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
To miało być na takiej zasadzie, że jak jest mniej niż 1 lub 3 lub 8 to pokazuje sie formularz, a jak 1,3,8 to pokazuje komunikat.
|
|
|
![]()
|
|
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomijając fakt porównania... CO chcesz porównać? Przecież Twoje zapytanie SQL zwróci Ci liczbę rekordów, a nie tablicę.... Konkretnie, tablicę z kluczem COUNT(*) a nie uid.
Ten post edytował tiraeth 19.03.2008, 14:51:27 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
no przeciez musisz to zpytanie wykonac:
mysql_query mysql_fetch_array i pobrac wartosc z indexu 0 czyli to co do tej pory robiles + pobranie wlasciwej wartosci. mysl troche.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Racja. Muszę więcej myśleć
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 11:41 |