![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam mam takie male dwa pytanka
1.Jak zrobic komentarze tzn wiem jak je napisac ale zabardzo nie wiem jak je polaczyc z danym news'em/artem tzn mam arta o Tytule Siema o tresci Czesc marcio i chce dodac komentarz Witam i na stronie glownej pokazac ile komentarzy ma dany news/art i klikajac na link pokarze komentzare to wiem jak zrobic ale jak ma wygladac baza??Zeby kometarz sie dodawal do odpowiedniego news'a??Poprostu przy dodawaniu/wyswietlaniu dodac 2 zmienne Get id o autor tak mi sie zdaje ze bedzie najlatwiej i potem wyswietlac/dodawac na ich podstawie ![]() 2.A wiec mam stronnicowanie i widze ze wiele osob sie rzuca ze nie mam wyswielaia error'ow gdy nie ma danego id/strony i gdy sie wpisze nie wlascila kombinajce dla id jak sie wpisze cos innego niz cyfre to blad i wczesniej mialem cos takiego
Jednak jak jest rzutowanie typow ta 2 blad nie dziala bo jak sie wpisze w zmienna strona qwe to skrypt rzutuje to na int wiec to usunolem i dziala ale czy lepiej jest uzywac is_numeric czy is_integer??I czy jest to bezpieczne lub zostawic bez tego 2 error'a?? -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 10:19 |