![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 30 Dołączył: 1.08.2007 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
czy ten skrypt zalicza się do skryptu zgodnego z wzorcami MVC? Funkcje hexpass oraz safe email są w innym pliku pokazuje je tylko dla tego tematu
Ten post edytował daniel1302 18.03.2008, 19:59:44 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 418 Pomógł: 8 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może się mylę
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 793 Pomógł: 32 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@qqrq
Nie myl widoku z systemem szablonów, widok to pewien ściśle określony interfejs dzięki któremu kontroler przekazuje dane do niego. Co widok z nimi zrobi kontrolera nic nie obchodzi. Najczęściej będzie to wykorzystanie jakiegoś systemu szablonów, np. Smarty i wygenerowanie html i wyświetlenie, ale równie dobrze może być to zapis danych do pliku xml, czy cokolwiek. (to może nie jest dokładnie to co niektórzy uważają za MVC ale tak w aplikacjach web'owych się zazwyczaj przyjmuje.) Co do kodu to raczej autorowi doradzam naukę postaw, a potem zabawę z tworzeniem czegoś większego. A czemu? chociażby safeEmail() zwraca boolean a jest wykorzystywane w kwerendzie jako string. (jedna z wielu rzeczy które rażą) -------------------- Algorytmy w PHP, czy ktoś o tym słyszał?
Dlaczego tak mało kobiet programuje? ponieważ nie zajmują się głupotami. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 30 Dołączył: 1.08.2007 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie się zorietowałem
$email=(safeEmail($email)==true) ? $email : 'Zły mail'; Ale chodzi mi o budowe klasy bardziej |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 793 Pomógł: 32 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie się zorietowałem $email=(safeEmail($email)==true) ? $email : 'Zły mail'; Ale chodzi mi o budowe klasy bardziej - czy to jest ładny samochód? - ale on nie ma kół - oj to drobny szczegół, ale ładny? Jak piszesz to pisz coś porządnie. -------------------- Algorytmy w PHP, czy ktoś o tym słyszał?
Dlaczego tak mało kobiet programuje? ponieważ nie zajmują się głupotami. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 18:57 |