![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 152 Pomógł: 2 Dołączył: 28.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taki skrypt w sekcji head:
Kod <script type="text/javascript"> function getXMLHttpRequestObject() { try{ return new XMLHttpRequest(); } catch(e){ try{ return new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP"); } catch(e){ return false; } } } function pobierzDane() { if(XMLHttpRequestObject){ var div = document.getElementById("warstwaDanych"); var przyciskEl = document.getElementById("bWyslij"); var tekst = document.getElementById("tf1").value; var tekst2 = document.getElementById("tf2").value; przyciskEl.disabled = true; XMLHttpRequestObject.open("POST", "http://localhost/dane.php"); XMLHttpRequestObject.setRequestHeader( 'Content-Type', 'application/x-www-form-urlencoded'); XMLHttpRequestObject.onreadystatechange = function() { if (XMLHttpRequestObject.readyState == 4){ if(XMLHttpRequestObject.status == 200){ var tekst = XMLHttpRequestObject.responseText; tekst = unescape(tekst); tekst2 = unescape(tekst2); div.innerHTML = tekst; } przyciskEl.disabled = false; } } tekst = escape(tekst); tekst2 = escape(tekst2); XMLHttpRequestObject.send("tekst=" + tekst + "&tekst2=" + tekst2); } } var XMLHttpRequestObject = getXMLHttpRequestObject(); </script> obsługa: I jeśli ten skrypt jest w innym pliku niż w dane.php to jest ok. Ale jeśli chcę go wywołać w pliku dane.php, bo chcę mieć w tym samym pliku skrypt php i js to jest problem, bo tworzą się (za każdym razem gdy kliknę na wyślij) nowe inputy i nic się nie wysyła... Zależy mi na tym, by skrypt js działał razem ze skryptem php - w jednym pliku. Da się tak ? -------------------- Jeśli pomogłem to kliknij Pomógł.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:49 |