![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi o to,że mam stronę na której są wyświetlane rekordy z bazy. Jest <select> który wybiera określone kryteria i to działa. Wyświetlone rekordy maja możliwość sortowania (ikonki) i to też działa, ale tylko w tedy kiedy z zapytania wyrzucę
Ale wtedy nie działa wybór kryteriów poprzez pole <select> Kombinuję już drugi dzień i nie mogę wpaść na coś sensownego,żeby to wszystko działało. Formularz działa jako POST a sortowanie jako GET. Jak to wszystko połaczyć, zeby działało razem ? Pomóżcie proszę, bo ja już nie wiem co robić. Kod wygląda następująco:
Ten post edytował kasior 18.03.2008, 11:32:49 -------------------- Zapraszam do odwiedzenia mojej strony.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po zatwierdzeniu formularza przestaje działać wszystko, co potrzebuje do działania danych z $_GET, tak?
A co masz jako action w formularzu? Bo właśnie tam wylądujesz po zatwierdzeniu formularza. Podsumowując - w action formularzu dopisz sobie te zmienne które potrzebujesz i będzie OK. Kod action="ogloszenia.php?var1=val1&var2=val2" Cytat ale moderatorzy zamkneli i nie otworzyli pomimo próśb. Byś już sobie darował, bo nie masz racji. P.S. przenoszę na przedszkole. pozdr. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 20.12.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To już próbowałem, ale nic się tak naprawdę nie dzieje.
Możliwe,ze nie tak to miało być napisane. O to ci chodziło ? -------------------- Zapraszam do odwiedzenia mojej strony.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A gdzie masz formularz wysyłający zmienną pole?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Spójrz w kod u góry. Jest
a poniżej jest
Sęk w tym,ze powinna tutaj być jeszcze jedna zmienna $region_id, która jest pobierana z tego co aktualnie wskazuje <select>
Po dodaniu jej mam w pasku adresu to co chce, czyli
ale z kolei nie łapie tego zapytanie sql i nic się na stronie nie wyświetla. Moze w ogóle żle to wszystko jest zrobione i powinno być inaczej, to poproszę o jakieś pomysły. Zapodaję link do strony testowej gdzie można zobaczyć jak to działa http://projekty.beep.pl/praca/ogloszenia.php Ten post edytował kasior 18.03.2008, 13:13:46 -------------------- Zapraszam do odwiedzenia mojej strony.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 44 Dołączył: 23.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spójrz w kod u góry. Jest
a poniżej jest
Sęk w tym,ze powinna tutaj być jeszcze jedna zmienna $region_id, która jest pobierana z tego co aktualnie wskazuje <select>
Po dodaniu jej mam w pasku adresu to co chce, czyli
ale z kolei nie łapie tego zapytanie sql i nic się na stronie nie wyświetla. Moze w ogóle żle to wszystko jest zrobione i powinno być inaczej, to poproszę o jakieś pomysły. Zapodaję link do strony testowej gdzie można zobaczyć jak to działa http://projekty.beep.pl/praca/ogloszenia.php Bo jak dane masz wpisane na pasku adresu, to znaczy, że to jest GET a nie POST. Zamień POST na GET i powinno działać. A jeżeli czasem używasz POST a czasem GET, to zamień $_GET i $_POST na $_REQUEST.</a href=\"ogloszenia.php?pole=kraj&sort=desc\"> PS: Czy jakiś moderator może mi wyjaśnić skąd się bierze ten kod: Kod </a href=\"ogloszenia.php?pole=kraj&sort=desc\"> na końcu mojego posta?? I jak go wywalić? Ten post edytował qrees 18.03.2008, 13:49:45 |
|
|
![]()
|
|
No i o to chodziło. $_REQUEST rozwiązało sprawę. Dziękuję.
![]() -------------------- Zapraszam do odwiedzenia mojej strony.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:31 |