![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
znalazlem posta na podobny temat i wszyscy twierdzili, ze przed wyciagnieciem obiektu z $_SESSION musi byc zadeklarowana definicja klasy. Lecz moze mi ktos napisac czy ta definicja MUSI byc w kodzie napisana czy moze byc w jakis sposob zaincludowana? Pytam sie bo mi wlasnie includowanie nie dziala:( Napisalem prosty skrypt testowy definicja klasy Kod <?php class obiekt{ private $x; private $y; public function __construct($x,$y){ $this->x=$x; $this->y=$y; } } ?> plik nr 1 Kod <?php session_start(); include('obiekt.php'); $p=new obiekt(43,453); $_SESSION['pp']=$p; $_SESSION['g']='test'; header("Location: i2.php"); exit(); ?> i plik nr 2 Kod <?php session_start(); include('obiekt.php'); $z=$_SESSION['pp']; $x=$_SESSION['g']; print_r($x); echo ' '; print_r($z); exit(); ?> w przegladarce uzyskuje komunikat o obiekcie typu Kod __PHP_Incomplete_Class Object ( [__PHP_Incomplete_Class_Name] => obiekt [x:private] => 43 [y:private] => 453 ) Dziala poprawnie jesli zamiast includa w pliku nr 2 wkleje definice klasy. Ale mija sie to troche z celem wedlug mnie. Jesli stworze kilka plikow wykorzystujacych ta klase i pozniej bede chcial ja zmodyfikowac to bym musial wszystkie pliki po koleji poprawiac. Wie ktos co robie zle?? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 12:47 |