![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 13 Dołączył: 7.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiatm,
Mam diva: i teraz js wyciaga mi wartość height:
i wszystko działa. Problemy zaczynają się gdy dla diva style mam w zewnętrzym arkuszu, a nie tak jak tutaj pokazałem w znaczniku style. W jaki sposób można wyciągnąć za pomoca js style dla elementu z zewnętrznego arkusza? Ten post edytował windman 17.03.2008, 14:28:49 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod var wys = document.getElementById('pierwszy').scrollHeight;
-------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 13 Dołączył: 7.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 603 Pomógł: 131 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Górny Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja w moim jednym projekcie przypisuję elementowi klasę stylu, który jest w zewnętrznym pliku *.css dołączanym standardowo do strony.
Tak to robię: Kod document.getElementById('moje_id').className='moja_klasa';
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w JS odwołanie do element.style.costam jest dokładnie tym samym co ustawienie atrybutu style="costam" dla jakiegoś znacznika HTML. Jakie z tego wnioski? Możesz tą metodą ustawić dowolną właściwość stylu dla danego elementu, bo atrybut style ma priorytet nad definicjami zawartymi w wewnętrznych i zewnętrznych arkuszach CSS. Ale ta metodą nie odczytasz ustawień jakie otrzymuje dany element na skutek interpretacji tych arkuszy...
Ten post edytował nevt 17.03.2008, 22:42:37 -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
przyjacielu drogi... czy google to jakiś diabeł wcielony, że boisz się zeń korzystać
![]() wystarczy zagooglować "JS getting element CSS properties" i od razu wyskakuje: takie cos albo takie cos -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 19:32 |