![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--skowron-- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Witam.
Mam problem ze zdalnym pobraniem zmiennych i ich wyświetleniem. a tak to wygląda: Plik który pobieram zdalnie to:http://serwer/katalog/plik.php - zawartość plik.php
na swoim serwerze mam plik: odczyt_zmiennej.php
no i problem polega na tym ze wyświetla mi pustą stronę i nie wyświetla błędów No i jak zrobić żeby wyświetliła się zawartość zmiennych?? Ten post edytował siemakuba 17.03.2008, 10:10:41
Powód edycji: poprawa znaczników w temacie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie możesz ze względu bezpieczeństwa za pomocą include wczytać pliku z innego serwera.
Łukasz -------------------- |
|
|
--skowron-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie możesz ze względu bezpieczeństwa za pomocą include wczytać pliku z innego serwera. Łukasz próbowałem za pomocą funkcji fopen() ale po wielu próbach i kombinacjach wywalało mi zamiast tekstu sam napis Array" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 36 Dołączył: 28.08.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najlatwiej to chyba mozna zrobic to tak, ze przesalc te zmienne do widoku, na przykład w takim formacie (oddzielając przecinkiem każdą przesyłaną zmienną):
w tym pliku http://serwer/katalog/plik.php pobrac zawartosc tej strony przez funkcję:
no i bedziesz mial te wszystkie przeslane tam zmienne w tablicy $tablica; |
|
|
--skowron-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Niestety w taki sposób też wyświetla mi pustą stronę.
Chyba jednak będę zmuszony umieścić plik na tym samym serwerze, czego chciałem uniknąć. No nic dzięki za pomoc. Pozdrawiam skowron |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobrym nawykiem jest pobieranie plików zewnętrznych przez fsockopen. Gdzieś na forum na pewno znajdziesz niejeden przykład, jak to zrobić.
|
|
|
--skowron-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dobrym nawykiem jest pobieranie plików zewnętrznych przez fsockopen. Gdzieś na forum na pewno znajdziesz niejeden przykład, jak to zrobić. moze inaczej dało by sie zrobić tak żeby pobrać plik http://serwer/katalog/plik.php i wyświetlić jego zawartość w postaci kodu bądź samych zmiennych. Przeszukałem forum i nie znalazłem przykładu na pobieranie pliku z innego serwera i wyświetlaniu jego zawartości bądź zmiennych.... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 875 Pomógł: 122 Dołączył: 2.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No bo tak się nie da... w ten sposób dostajesz wynik działania skryptu a nie jego kod... nie różni się to w żaden sposób od tego co robi przeglądarka... jak chcesz się dobrać do zmiennych tego pliku to musisz je odpowiednio wyświetlić w tamtym skrypcie w taki sposób aby można je było pobrać i łatwo sparsować... zainteresuj się serialize" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:30 |