![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 1 Dołączył: 26.08.2006 Skąd: Simplicity Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podczas przeglądania stron php.pl natrafiłem na bardzo przydatny artykuł na temat, innej od mod_rewite, metody uzyskania przyjaznych linków(link). I mam z tym taki problem: po wstawieniu na początku strony kawałka kodu(dla testów)
Kod echo $_SERVER['PATH_INFO']; okazuje się, że po wywołaniu, przykładowo http://adres.com/index.php/zmienna, strona się wyświetla bez użycia stylów. Czy ktoś mógłby mi pomóc? Mod_rewrite nie działa na moim serwerze, a sposób autora tekstu wydaje mi się sensowny. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam.--edit (@Sabistik) Połączyłem tematy. -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 463 Pomógł: 49 Dołączył: 27.12.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Włączając plik ze stylami rób to w ten sposób:
Chodzi o / w ścieżce czyli użycie ścieżki bezwzględnej. Wtedy zawsze będzie działało poprawnie niezależnie od adresu. To samo tyczy się wstawiania elementów graficznych na stronę. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 1 Dołączył: 26.08.2006 Skąd: Simplicity Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety, obie porady nie działają w moim przypadku:( Jakieś inne propozycje?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 35 Dołączył: 6.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odwołuj się do plików ze stylami w sposób bezwzględny czyli zamast:
Zrób:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ten ostatni sposób zadziałał. Bardzo dziękuję:)
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 03:00 |