![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 3.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Wykorzytałem standardowe rozwiazania czyli formularz: Kod <form enctype="multipart/form-data" action="add.php" method="POST"> <!-- MAX_FILE_SIZE must precede the file input field --> <input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="300000" /> <!-- Name of input element determines name in $_FILES array --> Send this file: <input name="userfile" type="file" /> <input type="submit" value="Send File" /> </form> I kod php w pliku add.php:
Ale pojawia się komunikat: Kod Possible file upload attack! Here is some more debugging info:Array ( [userfile] => Array ( [name] => foto.jpg [type] => [tmp_name] => [error] => 2 [size] => 0 ) ) Czy ktoś może wie gdzie tkwi błąd? Chmody ustawione na 777.
Powód edycji: Poprawiłem bbCode (ociu)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
rety...
widzisz chyba ze tmp_name jest puste, widzisz ze error =2 to spojrz do manuala co to oznacza: http://pl2.php.net/manual/en/features.file-upload.errors.php -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 3.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No OK masz racje. Tylko spokojnie bo to chyba przedszkole a ja dziś akurat ciężki dzień miałem.
Jeszcze tylko jedno pytanie: Jak nadpisać istniejący plik? np: ktoś chce wgrac kolejne zdjęcie np: foto124.jpg ale to zdjęcie ma nadpisać istniejący plik foto.jpg i zachować nazwe foto.jpg? Pewno proste ale ja już nie myśle. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmienić basename($_FILES['userfile']['name']) na 'foto.jpg' (razem z apostrofami) -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
Robiłem już tak wcześniej i oto błąd jaki wyskakuje:
Kod Possible file upload attack! )
Here is some more debugging info:Array ( [userfile] => Array ( [name] => ganges.jpg [type] => image/jpeg [tmp_name] => /tmp/phpMYqRlV [error] => 0 [size] => 12232 ) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 26 Dołączył: 29.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może nie masz odpowiednich CHMODów?
|
|
|
![]()
|
|
CHMODy ustawione na 777
Ten post edytował faflok 17.03.2008, 07:47:34 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:18 |