![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam pytanie. Jak zrobic cos takiego, ze gdy np. pisze artykul to chcesz go podzielic na kilka stron? MIaloby to wyglada mniej wiecej tak: Tresc artykulu <jakis znacznik> tresc artykulu na 2 stronie ^^tak by sie w panelu wpiysywalo. A na stronie wyszlo by tak: Tresc artykulu <a href="arty.php?id=2&str=2">Strona2</a> Prosze o pomoc, nie chce gotowca ![]() Ten post edytował conix 16.03.2008, 12:09:57 -------------------- Jeśli pomogłem kliknij na Pomógł
Jeśli nie pomogłem kliknij na Pomógł |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób dokładnie tak jak napisałeś.
Podczas pisania artykułu dodaj znacznik określający nową stronę. Potem wczytaj treść artykułu podziel np za pomocą explode(); i wyświetlaj. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No, ale co to za znacznik?
Na temat explode(); poszukam sobie -------------------- Jeśli pomogłem kliknij na Pomógł
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam taki znacznik:
<!@#$znacznik_konca_strony_jednej_i_poczatek_strony_nastepnej_ktory_musi_bys_tak _dlugi_zeby_bylo_weselej$#@!> Możesz go trochę zmodyfikować ale nie za dużo. A teraz kończąc z ironią .. wstaw sobie dowolny znacznik, najlepiej taki który na pewno nie pojawi się jako normalny tekst w pisaniu artykułu .. i potem wykorzystaj ten znacznik w funkcji explode(); Ach nawet się pokuszę o mały przykład:
Kod do stronicowania znajdziesz w Gotowych rozwiązaniach lub sygnaturce nospora -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Ociu - coś mi php.net nie działa :/
Cytat Kod do stronicowania znajdziesz w Gotowych rozwiązaniach lub sygnaturce nospora Znalazłem z jego sygnie, ale itak nic mi to nie dało. Niewiem oco z tym chodzi ;D Cienki ale twoj przyklad nic nie wyswietla -------------------- Jeśli pomogłem kliknij na Pomógł
|
|
![]()
|
|
Ociu - coś mi php.net nie działa :/ Znalazłem z jego sygnie, ale itak nic mi to nie dało. Niewiem oco z tym chodzi ;D Cienki ale twoj przyklad nic nie wyswietla No cóż . nie wyświetla bo nie ma żadnego kodu do wyświetlenia. Liczyłem ( jak widać na wyrost ) że wpadniesz na to żeby sprawdzić co kryje się pod zmienną $strony. Sam napisałeś , że nie chcesz gotowca więc takowego nie dostałeś. Dostałeś coś na pobudzenie myślenia .. jak widać rozruch nie zadziałał. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Cienki ale wywolalem zmienna strony ale ona nic nie wyswietlila
![]() PS. Jak chesz to daj gotowca ![]() -------------------- Jeśli pomogłem kliknij na Pomógł
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Najlatwiej jak sie da tak mi sie zdaje
-------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 08:50 |