![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
glupi problem ale jednak:
na podstronie mam dwa radio buttony:
to wszystko jest w formularzu ktory sprawdza ktora wartosc zaznaczono i dalej po przekazaniu wartosci :
sprawdza czy wybrano 1 buttona czy drugiego. Nastepnie wywoluje funkcje przekazujac jej wartosc niowej zmiennej $rodzaj_korekty
w tej funkcji jest kolejne sprawdzenie zmiennej i wyswietlenie odpowiedniej wersji:
niestety cos nie dziala jak powinno, oczywiscie funkcje sa powyzej if'ow z nadaniem odpowiedniej zmiennej. Nie przekazuje sie wartosc $rodzaj_korekty:/ -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 98 Pomógł: 1 Dołączył: 7.08.2005 Skąd: Górny Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przypisałeś, a nie porównałeś ![]() Ten post edytował Blajo 16.03.2008, 10:40:56 -------------------- tutoriale
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale jak to rozwiazac jak oczekuje raz zmiennej przekazanej przez GET a raz przez POST ?
albo jak zabezpieczyc sie przed przekazaniem zmiennej GETem a otrzymywac ja tylko postem po wyslaniu formularza ? Ten post edytował trucksweb 16.03.2008, 11:31:42 -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 033 Pomógł: 125 Dołączył: 17.09.2005 Skąd: Żywiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Choćbyś się nie wiem jak starał to nie przypiszesz nic zmiennej $rodzaj_korekty z poziomu adresu strony (GET) -------------------- "Sumienie mam czyste, bo nieużywane."
|
|
|
![]()
|
|
to tak, tylko ze ja sie zabezpieczam przed zamiana przekazywania zmiennych postem na get- np. poprzez wtyczke do FF
![]() co to przypisania, to nie wiem dlaczego moje zapiski nie dzialaja-przeciez jak przekazalem postem zmienna ==1 to tworze jakas inna zmienna z nowa wartoscia- wiec powinno to dzialac ![]() zaraz zobacze czy przypisanie POSTEM zadziala //edit no tak moj blad w rozumowaniu, nie przypisze sie wartosci GETEM ![]() dzieki za pomoc. Ten post edytował trucksweb 16.03.2008, 11:51:42 -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:43 |