![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 236 Pomógł: 4 Dołączył: 1.05.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, gdzieś na forum to było tylko, że nie mogę znaleść w search
![]() Mam np.: - podaj nazwe pliku i podaje: "głód jest fajny! i ja też że $$ są <><> ok" - musze tak sprasować nazwę aby było: "glod_jest_fajny_i_ja_tez_ze_sa_ok" wiem ze zaraz napiszecie preg itd, ale mi chodzi o jakąś gotową funkcje bo nie mogę przewidzieć co wpisze ktoś ![]() -------------------- _tworzenie stron www tanio Lublin - tworzenie stron www, tanio, szybko, solidnie, własny CMS.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a dlaczego nie preg_replace?
cokolwiek INNEGO niż znaki alfanumeryczne wpisze użytkownik zostanie zamienione na '_'
~EDIT ewentualnie jak chcesz zlikwidować wielokrotne podkreślniki możesz użyć prega tak:
Ten post edytował Cezar708 15.03.2008, 22:41:18 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 236 Pomógł: 4 Dołączył: 1.05.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
o i gites
![]() ![]() -------------------- _tworzenie stron www tanio Lublin - tworzenie stron www, tanio, szybko, solidnie, własny CMS.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 22:29 |