![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 15.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Od pewnego czasu szukam rozwiązania mojego problemu. Do rzeczy.
Mam rozwijane menu zrobione na liscie. Rozwijaniem i zwijaniem zajmuje sie funkcja JS zmieniajaca styl danego element (display:block -> display:none). Teraz sprawa jest taka, że chciałbym żeby po przejściu do kolejnej strony to co bylo rozwinięte, takie pozostało. Zatem potrzebuje w jakiś sposob z poziomu skryptu PHP sczytać style z danych elementow i zapisac id tych elementow do tablicy ktora bedzie siedziala w sesji. Jak to sczytac i jak ustawic. Caly czas kombinuje DOMem ale nie potrafie przetworzyć bieżącej strony. Macie jakies pomysły jak to zrealizować ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
użyj do tego celu najlepiej ajaxa:
na przykład z wykorzystaniem biblioteki advAJAX w JS Kod function tootgleView(id){ var div = document.getElementById(id); var view; if ( div.style.display == 'none' ){ div.style.display = 'block'; view = 'block'; } else { div.style.display = 'none'; view = 'none'; } advAJAX.get({ url: "skrypt.php?id="+id+"&display="+view, onSuccess : function(obj) {} }); } i potem w skrypt.php
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie lepszym pomysłem będzie po prostu przechowywać aktualny skan każdej ramki menu w cookies (i przetwarzać to tylko w js) a nie mieszać w to serwera?
O cookies w js poczytaj tutaj: ![]() http://www.webdiary.pl/technologie+art.id+120.htm -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 12:58 |