![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 2 Dołączył: 22.03.2007 Skąd: localhost Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam mam takii problemik:
pętla while generuje mi inputy i wypluwa danymi z bazy wszystko dobrze działa ale jak to zpowrotem wysłas do bazy ![]() prosze o pomoc moj kod =
Ten post edytował wert1 15.03.2008, 13:40:11 -------------------- "Homo sum, humani nihil a me alienum puto."
"Necessitas ultimum et maximum telum est." "Ventem seminabunt et turbinem metent." "Gallia est omnis divisa in partes tres..." |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na samym początku popełniłeś błąd bo wszystkie inputy nazywają się tak samo. Czyli po przesłaniu formularzem dostaniesz tylko jedną wartość .. tę ostatnią.
Zamiast takiego zapisu zrób tablicę czyli coś na wzór:
-------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 175 Pomógł: 2 Dołączył: 22.03.2007 Skąd: localhost Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cienki1980 dzięki ale jak to zrobić żeby do odpowiedniej tabeli odpowiedni input zrobić
![]() (jak już sie temat rozwiaze to dam ci pomógl ) ![]() Ten post edytował wert1 15.03.2008, 09:58:32 -------------------- "Homo sum, humani nihil a me alienum puto."
"Necessitas ultimum et maximum telum est." "Ventem seminabunt et turbinem metent." "Gallia est omnis divisa in partes tres..." |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cienki1980 dzięki ale jak to zrobić żeby do odpowiedniej tabeli odpowiedni input zrobić ![]() (jak już sie temat rozwiaze to dam ci pomógl ) ![]() Hmm nie rozumiem o co chodzi z "odpowiednim inputem do odpowiedniej tabeli" ... rozwiń trochę tę myśl ![]() -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
mam np. 3 inputy w ktore wczytały się 3 rózne waartosici z 3 róznych wierszów z tabeli
i teraz jak zaktalizuje wartosci w tych imputach to je chce zpowrotem wysłac do bazy niestety inputy muszą byc w while i nie wiem jak to wysłac za pomocą
-------------------- "Homo sum, humani nihil a me alienum puto."
|
|
![]()
|
|
No to robisz dokładnie tak jak napisałem. Tworzysz pola input nazywając je tak: name="nazwa_pola[$id_wiersza_pobranego_z_bazy]"
Wysyłasz to POSTem i odiberasz to tak:
Jeżeli to nie jest Twoim celem to już nie wiem co jest ![]() -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
oto mi własnie chodzi
![]() zrobiłem takki kod :
ale wysypuje mi bład : Cytat Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/wert/domains/wert.cyberdusk.pl/public_html/wert/html/add.php on line 15
Ten post edytował wert1 15.03.2008, 13:38:47 -------------------- "Homo sum, humani nihil a me alienum puto."
|
|
![]()
|
|
A dlaczego tak skomplikowaleś sobie życie
![]() Nie działa w ten sposób bo $_POST[$row['id']] nie jest tablicą a tylko pojedynczą wartością. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
zrobiłem tak :
ale też wywala bład ![]() Ten post edytował wert1 15.03.2008, 13:39:31 -------------------- "Homo sum, humani nihil a me alienum puto."
|
|
![]()
|
|
Przeczytaj mój ostatni post.
Nie wysyłasz POSTem tablicy a pojedyncze wartości .. więc pętla foreach($_POST[''].. ) nie jest potrzebna. Zmień inputy na takie jakie ja napisałem i zmień zapis do bazy na taki jak ja napisałem... Ty połączyłeś swoje inputy z moim dodaniem do bazy wzbogaconym o dodatkowe zapytanie do bazy. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
już sobie poradziłem
![]() jak obiecałem daje punkty ![]() PS : usunolem moje kody ![]() [ -------------------------- dzięki za punkty, ale wystarczy jeden ![]() ~Cienki1980 Ten post edytował Cienki1980 15.03.2008, 14:37:09 -------------------- "Homo sum, humani nihil a me alienum puto."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 07:49 |