![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest kawałek kodu ankiety, a co oznacza ten kod:
myślałem, myślałem, ale niestety jeszcze nie jestem zbyt dobry w programowaniu i nie umiem jakoś tego załapać, możecie mi powiedzieć jakie zadanie ma powyższy kod, tzn. jak on działa, bo jakie zadanie on ma to wiem (obliczenie całkowitej liczby głosów). Co to jest ta zmienna rzad, ogólnie jak działa ten kod. Z góry dzięki. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 37 Dołączył: 27.02.2008 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$rzad, to obiekt, ktory zawiera kolejne wiersze z zapytania.. w petli masz dodawanie kolejnych wartosci z tego obiektu do zmiennej $ilosc_glosow.
nie wiem tylko, po co w tym kodzie jest data_seek? nie uzywa sie tego przy mysql_fetch_object z tego co wiem, tylko przy mysqL-fetch_assoc.. ogólnie to poczytaj sobie o tych funkcjach na php.net, a będziesz wiedział wszystko... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok dzięki, bez data_seek(0) skrypt nie działa tak jak powinien, ale też nie wiem po co jest ta funkcja w tym skrypcie
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 22:08 |