![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Prosiłbym o pomoc w przerobieniu tych tabelek na divy. Jeżeli ktoś mógłby pomoc, to proszę
![]() Oto kod:
To powinno wyglądać tak: link Tutaj adres: LINK Z góry dziękuję za pomoc ![]() Ten post edytował Sabistik 15.03.2008, 11:27:00 -------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 23 Dołączył: 3.06.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aby to pociąć potrzebna jest przede wszystkim na początku grafika, która na pewno będzie inaczej pocięta niż w układzie tabelkowym.
-------------------- Pomogłem? Podziękuj proszę klikając poniżej "POMÓGŁ" ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No mam plik PSD, ale nie wiem jak pociąć to dobrze do DIVów.
-------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 1 Dołączył: 10.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zawsze możesz zmienić wszystkie znaczniki table, tr i td na div (chociaż w tym wypadku to polecałbym pociąć to jeszcze raz). Musisz się jednak liczyć z koniecznością dopisania odpowiedniego arkusza stylów w css. Możesz poza tym ciąć na tysiąc sposobów wedle uznania i potrzeb, więc nie sądzę, żeby ktoś udzielił Ci jednoznacznej odpowiedzi.
Ten post edytował c0cr0ach 15.03.2008, 03:28:42 -------------------- this world means nothing
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 7 Dołączył: 17.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w sumie zalezy od tego jak ma sie zachowywac to tlo czy ma sie powtarzac, czy w boksach maja byc suwaki. Jesli suwaki to ja bym to zrobil tak
i teraz w css sobie ustawaisz
tak orientacyjnie pokazalem jak to mozna zrobic |
|
|
![]()
|
|
Chciałbym, aby to tło w tych boxach było dalej zależne od wielkości (długości) tekstu i był tam kolor szary już w tym boxie za obrazkiem.
-------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 7 Dołączył: 17.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mozna by to zrobic tak jak pisalem wczesniej tylko zmniejszyc widocznosc tych 2 divo z tlem boksow ale w tym przypadku ie tego nie obsluzy
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 06:39 |