![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już kawałek czasu w wolnych chwilach skrobie sobie CMSa. Jak dotąd wszystko idzie z górki, ale mam pewnien dylemat. Dąże do tego aby system był w jak najwiekszym stopniu uniezależniony od modółw. No i z tym też nie ma dużego problemu, aż do czasu kiedy sprawa toczy sie o podział na kategorie
![]() Posłuże sie przykładem komentarzy. Moduł ten można podpiąć praktycznie pod wszystkie inne moduły. Dodaje sie w polu typ do jakiego modułu nalezy danyc komantarz i śmiga. Podobnie chciałem zrobić z podziałem na kategorie, ale tu sprawa sie kompplikue. No bo jak połączyć np. download z newsami czy artykułami. W kazdym z nich taki podział musi być, ale typy kategorii są zupełnie inne. Mam nadzieje ze zrozumieliście ![]() I co w takim wypadku radzicie :?; Czy zrobic podział na kategorie razem z modułem, czy taki uniwersalny -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Ja myślałem, aby zrobić coś takiego jak "słownik kategorii" (id, picture, name, abstract). Można go oprzeć nawet o drzewka. I w tym momencie - możemy przypisać np. newsa to kategorii (wcześniej zdefiniowanej w osobnym panelu kategorii) oraz np. plik w downloadzie do tej samej kategorii. tak samo można zrobić z każdym innym obiektem (artykuł, tips, galeria).
Nie wiem, czy podązamy tym samym tematem, ale może tak. Co zyskujemy? Zyskujemy to, że Użytkowniek sam może tworzyć drzewka kategorii. Kwestia jest tylko z ikonkami, ale coż... zawsze może nas poprosić o ikonkę, a my ja dołączamy do dystrybucji (next release) i do kategorii predefiniowanych. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 07:17 |