![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2003 Skąd: Stargard Szczeciński Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kolejny problem laika.
do tej pory uzywajac linku np. www.strona.com/?dzial=1 uzywalem plikow i w nich wyciagalem z bazy [php:1:26c98fe8a6]<?php if ($dzial>0) switch ($dzial){ case "1": $wnetrze="klub.inc";$lewemenu="menu.inc";$prawemenu="prawemenu.php";break; ### KLUB case "2": $wnetrze="aktualnosci.php";$lewemenu="menu.inc";$prawemenu="prawemenu.php";break; #### Rozgrywki case "3": $wnetrze="kibic.inc";$lewemenu="menu.inc";$prawemenu="prawemenu.php";break; #### Dla Kibica case "4": $wnetrze="chat.inc";$lewemenu="menu.inc";$prawemenu="prawemenu.php";break; #### Chat case "5": $wnetrze="linki.php";$lewemenu="menu_linki.inc";$prawemenu="prawemenu.php";break; #### Linki case "6": $wnetrze="redakcja.inc";$lewemenu="menu.inc";$prawemenu="prawemenu.php";break; #### Redakcja default : $lewemenu="menu.inc";$prawemenu="prawemenu.php";$wnetrze="news.php";break; #### Jak ktos poda np. ?>[/php:1:26c98fe8a6] Koles mi powiedzial, zeby kody php te co mam w plikach porobic w bazie danych, ze np. jak zrobie ?dzial=1 to zeby mi wyciagalo z bazy gdzie dzial_id=1 itd. [php:1:26c98fe8a6]<?php if (!empty($mecz)) { include('mecz.php'); } elseif (!empty($news)) { include('wiecej.php'); } elseif (!empty($zawodnik)) { include('zawodnik.php'); } elseif (!empty($dzial)) { include('dzial.php'); } elseif (!empty($poddzial)) { include('poddzial.php'); } else { include('news.php'); } ?>[/php:1:26c98fe8a6] i np. do obslugi ?dzial=xx mam plik dzial.php [php:1:26c98fe8a6]<?php require('funkcje.inc'); lacz(); $query = $db->query("SELECT * FROM dzial where dzial_id='$dzial' limit 1"); while($wynik = $db->fetch_array($query)){ echo $wynik[dzial_kod]; } ?>[/php:1:26c98fe8a6] No i teraz mam taki bonus ze jak wkleje do bazy kod pliku php to mi go drukuje na stronie zamiast wyswietlac prawidlowa zawartosc strony. Jak zrobic, aby poprawnie go wyswietlalo. Mam nadzieje, ze w miare jasno to wytlumaczylem, bo juz sam sie gubie. -------------------- gg 1142714
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 29.04.2003 Skąd: Stargard Szczeciński Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat eval() evaluates the string given in code_str as php code. Among other things, this can be useful for storing code in a database text field for later execution.
i tam jest przyklad, ale przeksztalcajac to na baze danych nie dziala mi niestety ![]() Moze to moja slaba znajomosc angielskiego ![]() -------------------- gg 1142714
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat i tam jest przyklad, ale przeksztalcajac to na baze danych nie dziala mi niestety
![]() Pokaz kod, ktory Ci nie dziala, szklana kula w swieta nieczynna... -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
[php:1:13af99b687]<?php
require('funkcje.inc'); lacz(); $query = $db->query("SELECT * FROM dzial where dzial_id='$dzial' limit 1"); while($wynik = $db->fetch_array($query)){ $str = '$wynik[dzial_kod]'; eval ("$str = "$str";"); echo $str. "n"; } ?>[/php:1:13af99b687] -------------------- gg 1142714
|
|
|
![]()
|
|
[php:1:5bccd83f7d]<?php
require('funkcje.inc'); lacz(); $query = $db->query("SELECT * FROM dzial where dzial_id='$dzial' limit 1"); while($wynik = $db->fetch_array($query)){ eval($wynik['dzial_kod']); } ?>[/php:1:5bccd83f7d] -------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
he he kombinowalem jak kon pod gore a wystarczylo najprosciej jak sie dalo
![]() dzieki dziala elegancko. -------------------- gg 1142714
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.07.2025 - 22:14 |