![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 18.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam o to taki kod po kliknieciu anuluj nic nie robi i bardzo dobrze ale po kliknieciu OK kasuje ładnie rekord tylko że w skrypcie mam nie tylko kasowanie ale też czyli odświeżenie by już tego rekordu nie było widać, ale niestety mi to nie działa. Ma ktoś inny pomysł na odświeżenie stronki po kliknieciu OK żeby rekord dalej nie był widoczny? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 18.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A moglbys pomoc zmodyfikować ten kod bo zabardzo nie wiem jak to się je.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(..) Ma ktoś inny pomysł na odświeżenie stronki po kliknieciu OK żeby rekord dalej nie był widoczny? 1. chodzi o to, że rekord się kasuje (bo tak sprawdziłeś w bazie danych) a nie widać wyniki kasowania na stronie (pokazuje wszystkie wyniki)? w takim razie wszystko wskazuje na to, ze przeglądarka scacheowała Ci wyniki, więc na początku skryptu użyj:
2. a może po prostu ni widzisz wyników i może pojawił Ci się błąd w stylu: Cytat Header has been sent.... wtedy wiadomo co robić (na forum jest to prawie codziennie poruszane) 3. Ja na Twoim miejscu zrobiłbym tak: oczywiście jeśli Cię nie zrozumiałem to mnie popraw i uświadom. Pozdrawiam ~EDIT: oczywiście w JS operator konkatenacji to `+` zamiast `.` ![]() Ten post edytował Cezar708 14.03.2008, 14:16:21 |
|
|
![]()
|
|
Znaczy na stronie po kliknieciu Usuń, zatwierdzeniu OK i naciśnięciu F5 widać że rekord został usunięty, ale ja chce żeby tylko po kliknięciu Usuń i zatwierdzeniu OK przeładował strone automatycznie.
To nic nie daje Ten post edytował tomasz_po 14.03.2008, 14:39:12 |
|
|
![]()
|
|
dobra zróbmy tak: wklej mi kod z tym Twoim przyciskiem usuń, oraz z funkcją JS, którą obsługuje (jeśli jest inna niż te Kasuj())
coś mi po prostu nie do końca do tej układanki pasuje... |
|
|
![]()
|
|
To formularz w ktorym jest przycisk
To co sie dzieje po kliknieciu przycisku
To jest ten index.php?p=1&numer=$klient&action=del |
|
|
![]()
|
|
![]() No to kolego trochę nakręciłeś z tym Twoim kodem: 1. lepiej będzie jeśli trochę zmienisz podejście: zamiast po kolei pytać sie o każdego użytkownika lepiej wygeneruj sobie checkboksy z ospowiednimi wartościami (zmienna $klient) i wrzuć je to formatki <form>. Następnie w celu usunięcia klientów lepiej jest zrobić tak aby chceckboksami zaznaczać wszystkich tych których chcesz usunąć 2. Wtedy w momencie kliknięcia na usuń (po zaznaczeniu checkboksów) niech system się zapyta, czy "Na pewno usunąć zaznaczonych klientów" 3. Potem po stronie sewera napisz plik akcji (ten od <form action="...">) i tam pobierz wszystkie ID, które należy usunąć i usuń klientów jednym zapytaniem: Przykład:
a plik usun.php może wyglądać tak:
myślę, że podejście jest bardziej przejrzyste |
|
|
![]()
|
|
Tak tylko ja klienta wybieram przez pole <select>
|
|
|
![]()
|
|
Tak tylko ja klienta wybieram przez pole <select> czyli mam rozumieć, że na jeden request usuwasz co najwyżej jednego klienta... no to zrób tak:
a potem w pliku akcji zrób tak jak podobnie już miałeś:
(oczywiście dobrze będzie jak dodasz zabezpieczenia) Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:33 |