![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich,
próbuje od 10 minut zrobic edycje artów. Niby wszystko jest ok, ale dane sie nie aktualizuja :/ Oto strona, na ktorej wyswietlam artykul do edycji:
A oto strona edit.php, czyli ta ktora ma na zadanie wprowadzic zmiany do bazy:
Prosze o pomoc, jak to rozwiazac by edytowało ![]() -------------------- Jeśli pomogłem kliknij na Pomógł
Jeśli nie pomogłem kliknij na Pomógł |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat próbuje od 10 minut zrobic edycje artów poswiec jeszcze godzine a dopiero potem na forum. $id = $_GET['id']; przeciez jak masz linka do edit.php to nie przekazujesz w url tego id. O polach ktore wypelniles juz nie wspomne. Zamien to na forma i wysylaj formem dane. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie masz żadnego formularza który by przesyłał dane do pliku gdzie miałaby nastąpić edycja. Przycisk "Gotowe" to tylko link do tej strony.
Żeby zadziałała edycja musisz wysłać id aktualizowanego rekordu i wszystkie pozostałe dane do edycji. Rozwiązanie w krokach. - zrobić formularz - pola w formularzu wypełnić danymi aktualnymi - dodać pole typu hidden i przekazać za jego pomocą id rekordu ( albo jeden z innych sposobów na przekazanie danych ) - zatwierdzając formularz przechodzisz do pliku z zapytaniem UPDATE - odpowiednio tworzysz zapytanie UPDATE które wykonujesz w bazie danych. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale gdy edytuje arta, to w adresie mam:
edycja_a.php?id=3 wiec pobiera id z url'a -------------------- Jeśli pomogłem kliknij na Pomógł
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
no ale do zapisu tej edycji masz taki link:
<a href='edit.php'>Gotowe</a>"; zero id, zero danych z formularza. nic. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Ok, potem znajde chwile to poprawie i dam znac jak mi poszlo.
Ok, zrobiłem cos takiego:
Ale nie zmienia danych w bazie -------------------- Jeśli pomogłem kliknij na Pomógł
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a gdzie mysql_query, zrób tak:
|
|
|
![]()
|
|
Nic nie dało
-------------------- Jeśli pomogłem kliknij na Pomógł
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a tak:
tak powinno być dobrze bo niemam pojęcia skąd masz to $rekord[0] etc... Ten post edytował ExPlOiT 14.03.2008, 15:44:13 |
|
|
![]()
|
|
Zero reakcji
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 25 Dołączył: 4.07.2007 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
conix wklej przykładowy link z którego pobierasz id, a później dane do formularza.
|
|
|
![]()
|
|
edit_a.php?id=3
Wyswietla mi w polu tresc newsa, wiec powinno dzialac -------------------- Jeśli pomogłem kliknij na Pomógł
|
|
![]()
|
|
Mi też wyświetla normalnie treść newsa oraz jego tytul
Ten post edytował ExPlOiT 14.03.2008, 16:16:26 |
|
|
![]()
|
|
Mi tez newsy wyswietla, co to ma do rzeczy?
|
|
![]()
|
|
A to że testowałem skrypt u siebie i bezproblemowo działa.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a gdzie w formularzu przesyłasz ponownie id do tego miejsca gdzie wstawiasz je do zapytania ?
nie ma ani śladu ... szczególnie, że formularz wysyłasz POSTem a id poibierasz z GET'a Dorób przekazywanie id w formularzu i musi zadziałać. -------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
U mnie nie działa :/
Przekazywanie id w formularzu jest. -------------------- Jeśli pomogłem kliknij na Pomógł
|
|
![]()
|
|
A tutaj działa ten sam kod: http://exploitek.info/oo.php?id=1 wpisz tam cokolwiek dodaj, i poźniej odśwież zobaczysz że działa Ten post edytował ExPlOiT 14.03.2008, 17:31:55 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:00 |