![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 198 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mozliwe sie generowanie jakies zmienej ilosci radio np. w momencie wypisywania rekordow z bazy i przypisywal im nazwy np. nr wiersza. Dziekuje i Pozdrawiam.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 23 Dołączył: 3.06.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po prostu wyciągasz dane z bazy danych, wrzucasz je do pętli gdzie wyświetlane są radio buttony (bo o to Ci chyba chodzi) z określonym value i name.
-------------------- Pomogłem? Podziękuj proszę klikając poniżej "POMÓGŁ" ;)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 198 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jak generowac value i name
![]() Ten post edytował escobar1983 13.03.2008, 23:00:39 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 23 Dołączył: 3.06.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Pomogłem? Podziękuj proszę klikając poniżej "POMÓGŁ" ;)
|
|
|
![]()
|
|
Ok zrobilem radio i teraz sprawa wyglada mianowicie. Zrobilem sobie na dole
Kod <form action=""> Jak teraz zczytac ktory z radio sie nacisniety i jak dolaczyc do tego funkcje ktora by usuwala w zaleznosci ktory radio dany rekord?
<input type="submit" name="usunOpone" value="Usun" size ="6"/> </form> |
|
|
![]()
|
|
Escobar, powinieneś nieco poczytać o PHP, bo to są podstawy (wysyłanie formularzy, obsługa zmiennych $_POST, $_GET)...
Początek, czyli <form ... > umieszczasz jeszcze przed pętlą generującą dane, a dopiero po pętelce dajesz submita i kończysz forma. Jako action dla formularza dajesz np stronę z przesłaną jakąś zmienną w adresie np index.php?action=usun. No i potem sprawdzasz czy formularz został wysłany, czy zmienna w adresie odpowiada i usuwasz co tam sobie chcesz -------------------- Pomogłem? Podziękuj proszę klikając poniżej "POMÓGŁ" ;)
|
|
|
![]()
|
|
OK dzieki. Sorry za pytanie strasznie zaspany jestem
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 09:15 |