![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam wszystkich mam problem moze i banalny ale nie umiem sobie z nim poradizc:( ok wiec tak napisalem sobie skrpt mail pod duzy formularz kiedy przychodzi mi emial mam takie cos
Kod <pre>jhb X-MsgID: logged47d8483837291 X-Generating-Domain: kkkk jhbjhb</pre> to jhb i jhbjhb to teks ktory wpisalem w formularzu ale o co chodzi z tym Kod <span style="font-family: monospace;"> </span>X-MsgID: logged47d8483837291<span style="font-family: monospace;"> </span>X-Generating-Domain: kkkk<span style="font-family: monospace;"> </span> bardzo was prosze jest to dla mnie bardzo wazne pomóżcie mi!! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wklej kod który wysyła maila
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[cody]<?
extract($_POST); mail("gubalko12@interia.eu", "temat", $_POST['imie'], $_POST['2_imie']); echo "mail wyslany"; ?> [/code] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
teraz znów cos zmienilem jak mi radziles i kiedy nacisne wyslij z tego skryptu wywyala mi
Kod [b]Parse error[/b]: syntax error, unexpected '}', expecting T_STRING or T_VARIABLE or '$' in [b]/home/freehost/k/k/kkkk/www/mail.php[/b] on line [b]5 [/b] |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
kurcze znow wysyla w takiej formie co ja mam zrobic pomóżcie mi
Kod uy X-MsgID: logged47d96cff4182d X-Generating-Domain: kkkk uigyuyg ![]() |
|
|
![]()
|
|
Może twój serwer coś dorzuca bo u mnie dochodzą czyste wiadomości bez tego co ty masz. Poza tym to wyglada mi na nagłówek wiadomości.
|
|
|
![]()
|
|
czyli co ja mam zrobic zeby bylo dobrze jesli to pomoze mam to na lua.pl prosze pomózcie mi
|
|
|
![]()
|
|
Lua weź lepiej inny wybrałeś najgorszy z możliwych
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
gubus15, co masz pod zmienną $imie2 ? Jeżeli nie nagłówek, to nie możesz go przekazać jako 4 argument do funkcji mail(), bo się będą działy takie rzeczy. Połącz najlepiej te zmienne w taki sposób:
pisane od ręki i może nie działać -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
l0ud bardzo ale to bardzo ci dziękuje poraz 3 od kad jestem na tym forum wlasnie ty mi pomogles:) dziękuje ćie mam jeszcze jedna sprawe mógłbys mi to wytlumacz jestem poczatkujacym i nie rozumiem tak w skrycie jak jeszzce dodawac to tego skrypt inne zmienne np. $imie3 itp. i jak on dziala tylko pamietaj jestem poczatkujacym
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślę że większość z tego skryptu rozumiesz, zapewne oprócz tej linijki:
Do zmiennej contents przypisujemy ciąg który jest efektem połączenia kilku zmiennych i stringów. "." (kropka) w php oznacza połączenie, czyli jak widać string 'Imie: ' łączymy ze zmienną $imie, co łączymy ze stringiem "\nImie: " (\n oznacza nową linię, dodałem żeby mail był czytelny. \n zadziała tylko wtedy, gdy string będzie w cudzysłowach) następnie ze zmienną $imie2. Ot cała filozofia ![]()
Pozdrawiam -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
nom i znow mam problmik nastepujacy
Kod <?php $imie=$_POST['imie']; $imie2=$_POST['imie2']; $contents = 'Imie: '.$imie."\nNazwisko: ".$imiee. "\nimie2: ".$imie2; if(mail('gubalko12@interia.eu', 'temat', $contents)) { print "E-mail został wysłano"; } else { print "Wystąpił bład"; } ?> na emaila przychodzi mi widomosc imie:xxx imie2:xxx nazwisko: nazwisko jest juz muste nic pod nim nie przychodzi w formularz pod nazwiskiem mam name="imiee" jak mam to zrobic?? nom i znow mam problmik nastepujacy Kod <?php $imie=$_POST['imie']; $imie2=$_POST['imie2']; $contents = 'Imie: '.$imie."\nNazwisko: ".$imiee. "\nimie2: ".$imie2; if(mail('gubalko12@interia.eu', 'temat', $contents)) { print "E-mail został wysłano"; } else { print "Wystąpił bład"; } ?> na emaila przychodzi mi widomosc imie:xxx imie2:xxx nazwisko: nazwisko jest juz muste nic pod nim nie przychodzi w formularz pod nazwiskiem mam name="imiee" jak mam to zrobic?? bardzo prosze o pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 355 Pomógł: 50 Dołączył: 20.08.2007 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- przetwornik yt na czasie :)
|
|
|
![]()
|
|
no wlasnie o tym na smierc zapomnialem wszytsko smiga ok dzieki
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:31 |