![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 13.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie pytanko:
Otoz potrzebuje sprawdzic w danym momencie (najlepiej po calkowitym zaladowaniu strony do przegladarki) czy dana funkcja czy to z klasy czy nie wczesniej include -wana zostala gdzies wczesniej wywolana poprzez zwykle mojafunkcja($zmienna); Oczywiscie kazdy powie czemy nie uzyc sesji, cookie lub wystawic sprawdzic zmienne czy istnieja jesli zostala wywolana. Ale niestety nie moge tego zrobic (nie moge ingerowac w kod funkcji - Licencja) i sama funkcja nie oddaje zadnych zmiennych. Czy istnieje jakas funckcja_specjalna sprawdzajaca to czy dana funckja byla wywolana czy nie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 12 Dołączył: 27.01.2007 Skąd: north Poziom: 158 Tytuł: Miszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety nie. Ale jeżeli ta funkcja jest w klasie to możesz spróbować ją przesłonić w taki sposób:
i w każdym miejscu w kodzie musisz zamienić: $obj = new omgDoNotTouchAnythingInside; na $obj = new simpleClass; I powinien sie przy każdym wywołaniu $obj->makeSkyBlue() pojawić napis (możesz to zmienić na cokolwiek). Co do funkcji nie w klasie, to tylko debug_backtrace() przychodzi mi do głowy. -------------------- Blog | plugin system by carbolymer
Residence: #php.pl @ IRCNet "Pralki powstały po to, aby kobiety też mogły programować" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 793 Pomógł: 32 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zawsze można włączyć xdebuger i profilowanie, tam napisze ile razy była wywołana i gdzie, ale to jedynie jeśli chcesz sprawdzić to, jak ma być to dynamiczne to opakowanie lub też xdebuger debugowanie skryptu i breakpoint w kodzie kodzie funkcji aby wtedy będzie ile razy wywołana.
Ale szczerze jeśli to nie jest w klasie, to nie w tym miejscu co trzeba umieściłeś. -------------------- Algorytmy w PHP, czy ktoś o tym słyszał?
Dlaczego tak mało kobiet programuje? ponieważ nie zajmują się głupotami. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 13.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hm, ciekawe pozniej to wszystko sprawdze. Pierwszy raz mam taka sytuacje wiec nie wiedzialem za co sie zlapac teraz mam przynajmniej kierunek.
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wystarczy zwykle:
? :] -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:31 |